supa crema de dovlecel cu galuste

Supa crema de dovlecel cu galuste

de la 10 luni
Reteta
Portion(s): 2
Cina
Difficulty: Normal

Alergeni

Gluten
Ou
Lapte

Ingrediente

  • 80g dovlecel verde
  • 200 ml supa de legume limpede preparata in casa (1 morcov, 1 cartofi, 1 radacina de patrunjel)
  • 20g praz
  • 1 lingurita rasa de unt
  • 10ml smantana usoara
  • 1 legatura patrunjel
  • 20g Cereale Nestlé Orez
  • 3-4 lingurite de faina de grau
  • jumatate de ou de gaina sau 1 ou de prepelita

 

Alergeni

  • Oua
  • Lactoza
  • Lapte
  • Gluten

Mod de preparare

  • Prepararea legumelor:

    1. Spala dovlecelul si lasa-l cu coaja, apoi taie-l in bucatele mici.
    2. Spala si taie prazul in felii, apoi soteaza-l usor in ulei.
  • Pregatirea supei limpede de legume:

    1. Decojeste, spala si taie in bucatele un morcov, un cartof si o radacina de patrunjel.
    2. Pune legumele la fiert in 200ml de apa si lasa pe foc pana sunt toate fierte.
  • Pregatirea galustelor:

    1. Amesteca faina de grau cu oul pana se ajunge la consistenta unei creme groase. 
    2. Dupa ce amesteci bine, adauga patrunjelul amestecat cu putina apa.
    3. Pune aluatul intr-un con realizat din hartie de gatit si, prin strangere, lasa aluatul sa cada in apa care fierbe. De asemenea, poti separa portii mici de aluat cu o lingurita, pe care sa le pui in apa clocotita.
    4. Fierbe galustele timp de cel mult un minut.
    5. Strecoara galustele si adauga-le in continutul supei.
  • Prepararea supei crema:

    1. Adauga prazul copt si dovlecelul in supa de legume in timp ce este la fiert.
    2. Dupa 10-15 minute de gatit se amesteca supa si se adauga.

    Sfat: Se recomanda prepararea unei portii intregi de Cereale Nestlé Orez conform instructiunilor de pe ambalaj, din care se vor lua aproximativ 20g pentru a fi adaugate in supa.

    primele 1000 de zile

Subiecte conexe