Distribuie articol
X
checklist

Test de alergie

 

Afla daca micutul tau e predispus la alergii cu testul de alergie de mai jos si afla raspunsul la cele mai frecvente intrebari legate de predispozitia copilului tau la alergie.  

1. Ce determina bebelusii sau copiii sa dezvolte alergii? 

Cauzele alergiilor nu sunt complet elucidate, dar copiii sunt mai susceptibili la a dezvolta o alergie daca exista o istorie a acesteia in familie. Copiii cu un parinte alergic au un risc de 20-40% de a dezvolta alergii. Acolo unde ambii parinti au o alergie, riscul creste pana la 40-60%. Cu toate acestea, copilul vostru poate dezvolta o alergie chiar daca nu exista antecedente familiale ale acesteia. 

2. Stiu ca exista un istoric familial de alergii — ce ar trebui sa fac? 

Daca aveti nelamuriri cu privire la istoricul familial, discutati-le cu medicul pediatru, acesta va va putea oferi mai multe detalii despre predispozitia copilului la alergii sau posibilitatea acestuia de a dezvolta alergii la un moment dat. 

3. Care sunt simptomele unei alergii la proteinele din laptele de vaca? 

Semnele unei alergii la proteinele din laptele de vaca variaza, dar cele mai frecvente includ eczeme, varsaturi si diaree. 

4. Cum pot incerca sa evit ca copilul meu sa dezvolte o alergie? 

Puteti ajuta la reducerea riscului bebelusului vostru de a  dezvolta alergii prin alaptarea exclusiva in 4-6 luni. Laptele matern contine proteine din propria specie, la care bebelusul tau nu va dezvolta o alergie. De asemenea, conține o cantitate foarte mică de proteine străine care pot trece în laptele matern din dieta mamei. Acest lucru permite sistemului imunitar al bebelușului să se obișnuiască încet cu proteinele străine. 

5. Am alergii, asa ca copilul meu ar putea fi expus unui risc crescut – ce altceva pot face? 

Cercetarile sugereaza ca unele probiotice pot fi eficiente in reducerea riscului ca bebelusul sa dezvolte eczeme. Poate fi benefic bebelusului vostru daca iei suplimente specifice de probiotice, deoarece le va primi in laptele matern. Discuta cu medicul pediatru pentru a vedea daca acest lucru ar putea fi potrivit pentru tine. 

Surse 

  1. Agostoni C, Braegger C, Decsi T et al. Breast-feeding: A commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2009; 49(1):112–25. 
  2. Cuello-Garcia CA, Brozek JL, Fiocchi A et al. Probiotics for the prevention of allergy: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. J Allergy Clin Immunol 2015; 136(4):952-61.   
  3. Fleischer DM, Spergel JM, Assa’ad AH et al. Primary prevention of allergic disease through nutritional interventions. J Allergy Clin Immunol Pract 2013; 1(1):29-36. 
  4. https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/breastfeeding/P... (Accessed December 29 2016) 
  5. http://www.worldallergy.org/professional/allergic_diseases_center/cows_m... (Accessed December 29 2016) 

Last revised: February, 2017 

test de alergie

Raspunde la toate intrebarile si afla daca micutul tau este predispus la alergii.

Cauta in site

Inca nu ai gasit
ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.