MyFeed Personalized Content
intrebari frecvente nestle baby
intrebari frecvente nestle baby

Intrebari frecvente

Specialistii Nestlé Baby te ajuta cu raspunsuri la intrebarile tale. Iata care sunt cele mai frecvente curiozitati ale parintilor.

Daca ai o noua intrebare, te rugam sa ne scrii.

intrebari formule de lapte bebelusi
Diferenta dintre produse
Care este diferenta intre NAN OPTIPro si NAN Comfortis?

NAN COMFORTIS 3 este dezvoltat pe baza cercetarilor asidue ale Nestlé privind nutritia si sanatatea vietii copiilor. Contine o combinatie unica de ingrediente: un amestec unic de proteine optimizate in functie de varsta, atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ, L. reuteri - culturi similare cu cele care se gasesc si in laptele matern, fibre delicate GOS/FOS, Vitamina D care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar al copiilor si, alaturi de Calciu, este necesara pentru cresterea si dezvoltarea normala a oaselor la copii. Mai multe despre NAN COMFORTIS 3 gasesti aici https://www.nestlebaby.ro/brand/nestle-nan-comfortis.

 

NAN OPTIpro 3 contine amestecul unic de proteine (OPTIPRO®) pentru a asigura calitatea si cantitatea potrivita de proteine pentru sustinerea sanatatii metabolice a sugarului si oligozaharide 2’-FL (oligozaharida identica structural cu cea mai abundenta din laptele matern) cu structura identica celor din laptele matern si nutrienti pentru intarirea sistemului imunitar. Mai multe despre NAN OPTIpro 3 gasesti aici  https://www.nestlebaby.ro/brand/nestle-nan-optipro.

 

Intotdeauna este important sa discuti cu medicul copilului tau. El este cel care ii cunoaste cel mai bine istoricul medical si care sunt necesitatile pentru o dezvoltare cat mai armonioasa a puiului tau. Medicul iti va spune care este cea mai buna alegere pentru cel mic.

Care este diferenta dintre NAN OPTIpro 3 si NAN SupremePro 3?

NAN SUPREMEpro 3 este cea mai avansata formula de lapte Nestlé conceputa sa sustina sanatatea pe tot parcursul vietii, dezvoltata pe baza celor mai avansate cercetari asupra imunitatii, dezvoltarii cognitive si a metabolismului sugarului. Contine un amestec unic de 5 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern (2'FL, DFL, LNT, 6'-SL si 3'-SL) si tehnologia exclusiva GENTLE OPTIPRO®. Fiind cea mai recenta si inovatoare formula dezvoltata de expertii nostri, aceasta te ajuta sa-i oferi celui mic o baza solida pentru un viitor sanatos. Mai multe despre NAN SUPREMEpro 3 gasesti aici https://www.nestlebaby.ro/brand/nan-supremepro.

 

NAN OPTIpro 3 contine amestecul unic de proteine (OPTIPRO®) pentru a asigura calitatea si cantitatea potrivita de proteine pentru sustinerea sanatatii metabolice a sugarului si oligozaharide 2’-FL (oligozaharida identica structural cu cea mai abundenta din laptele matern) cu structura identica celor din laptele matern si nutrienti pentru intarirea sistemului imunitar. Mai multe despre NAN OPTIpro 3 gasesti aici https://www.nestlebaby.ro/brand/nestle-nan-optipro.

 

Intotdeauna este important sa discuti cu medicul copilului tau. El este cel care ii cunoaste cel mai bine istoricul medical si care sunt necesitatile pentru o dezvoltare cat mai armonioasa a puiului tau. Medicul iti va spune care este cea mai buna alegere pentru cel mic.

Constipatie la bebelusi
Bebelusul a mancat NAN OPTIpro de la nastere... i l-am schimbat cu Supreme si s-a constipat... si nu stiu ce sa mai fac... doar de la NAN mi-a acceptat laptele...

Va rugam sa va adresati medicului pediatru pentru orice fel de informatii si recomandari referitoare la alimentatie. El cunoaste cel mai bine istoricul medical si supravegheaza constant buna dezvoltare a micutului si va poate oferi mai multe detalii despre formulele de lapte care se administreaza pentru diferite etape de varsta.

cost produse nestle baby
Pretul produselor
Cat costa o cutie de cereale Nestlé?

Pretul produselor poate varia in functie de tipul cerealelor la care va referiti si magazinul din care doriti sa achizitionati. Puteti vizualiza produsele noastre aici: https://www.nestlebaby.ro/cereale-nestle-bebelusi. Referitor la pret, puteti face o analiza comparativa cautand pe Internet, in functie de magazinele de la care doriti sa achizitionati.

intrebari frecvente nestle baby
COVID 19: Intrebari frecvente adresate medicilor de catre parinti
Sunt ingrijorata ca as putea contracta COVID-19. Cat de ingrijorata ar trebui sa fiu?

La momentul actual, aceasta intrebare este una des intalnita in cazul familiilor. Multitudinea informatiilor despre COVID-19 disponibile in mass-media este uriasa, iar in majoritatea cazurilor acest aspect ne face confuzi si genereaza anxietate.

OMS mentioneaza ca, daca locuiesti intr-o zona afectata, este posibil ca tu sau oricine din familia ta sa fie expus acestui coronavirus. Multe persoane pot experimenta doar niste simptome usoare, in special in cazul copiilor si tinerilor adulti, dar, totodata, pot exista cazuri mult mai serioase care sa necesite ingrijire medicala. Cei cu simptome usoare pot in continuare infecta pe ceilalti din jurul lor. Astfel incat, cel mai bun mod de a-ti proteja familia si comunitatea in care traiesti este sa urmezi masurile de siguranta de baza, atat cand esti acasa, cat si cand iesi afara, masuri precum o igiena buna a mainilor si a cailor respiratorii. De asemenea, asigura-te ca esti informat si ca urmezi sfaturile autoritatilor locale in sanatate in privinta restrictiilor impuse calatoriilor si adunarilor sociale.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public.

Copilul meu e hranit la san. Poate contracta COVID-19 daca eu sunt infectata? Ce pot face pentru a-mi proteja copilul de infectarea cu coronavirus?

Alaptarea poate veni cu multe provocari in cazul proaspetelor mamici, iar aceasta perioada poate aduce un plus de anxietate. Totusi, acest subiect nu este clar, deoarece lucrurile se schimba pe zi ce trece. Informeaza-te constant din surse de incredere si viziteaza site-ul OMS si al autoritatilor locale din domeniul sanatatii pentru noutati. Este important sa ceri sfatul doctorului daca simti ca esti intr-un impas. Oricare ar fi recomandarea, asigura-te ca atat tu, cat si persoana care te ajuta sa iti hranesti copilul, respectati aceleasi reguli de igiena a mainilor inainte si dupa hranirea copilului sau a utilizarii ustensilelor de hranire a copilului.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-on-covid-19-pregnancy-childbirth-and-breastfeeding

Imi hranesc bebelusul cu formula de lapte sau mancare pentru bebelusi. Este posibil ca bebelusul sa se infecteze cu virusul consumand produsul?

La Nestlé, urmam tot timpul un protocol strict in privinta igienei si ne asiguram ca toate produsele noastre sunt sigure si ca nu sunt contaminate. Avand in vedere contextul actual, noi ne-am reevaluat toate protocoalele si am introdus masuri aditionale astfel incat sa ne asiguram ca iti oferim tie si copilului tau un produs sigur. Bebelusul tau nu risca sa se infecteze cu COVID-19 daca va consuma mancarea noastra de bebelusi sau formulele noastre de lapte.

Totusi, daca alegi sa iti hranesti bebelusul cu formula de lapte, este foarte important sa urmezi regulile de igiena recomandate, ca atunci cand este alaptat. Sfaturile OMS sunt:

  • asigura-te ca te speli pe maini, cu apa si sapun, cel putin 20 secunde, inainte sa pregatesti formula de lapte si inainte sa te ocupi de cel mic. Astfel vei reduce riscul de infectare prin contact;
  • asigura-te ca vei dezinfecta/curata in mod regulat toate suprafetele posibil contaminate. Totodata, asigura-te ca dezinfectezi, cureti cu solutii pe baza de alcool sau sterilizezi adecvat ustensilele si intregul echipament pentru hranit.
  • OMS recomanda, de asemenea, ca daca nu te simti bine, cel mai bine este sa rogi pe cineva, pe cat posibil, sa te ajute cu hranirea bebelusului. Asigura-te ca persoana care te ajuta va urma aceleasi reguli de igiena enumerate mai sus;
  • daca tu sau cineva din locuinta ta tuseste sau are alte probleme respiratorii - cel mai bine este sa purtati o masca cand hraniti sau aveti grija de bebelus;
  • asigura-te ca stii cum sa porti o masca si cum sa o scoti de pe fata. Daca esti nesigura, cel mai indicat este sa intrebi medicul de familie.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public.  

Ar trebui sa sterlizez biberoanele chiar daca instructiunile de preparare spun ca nu este obligatoriu acest pas?

Da. OMS recomanda ca toate ustensilele si echipamentele pe care le folosesti sa hranesti bebelusul (biberoane, tetine, linguri de masurare si lingurite, boluri si castronase) sa fie curatate si sterlizate sau dezinfectate.

Asigura-te ca vei curata toate ustensilele cu apa si, apoi, in functie de instructiuni, le vei sterliza sau le vei sterge cu solutii pe baza de alcool pentru a le dezinfecta. Daca esti ingrijorata si ai intrebari in privinta aceasta, cel mai bine este sa intrebi cadrele medicale de specialitate.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses.

Cum imi pot proteja copilul de COVID-19?

OMS explica faptul ca momentan nu avem suficiente informatii despre COVID-19 pentru a fi siguri cum ii afecteaza pe bebelusi sau pe copiii de diferite varste, dar in total au fost raportate mai putine cazuri la copii si bebelusi si in general acestia sunt mai putin afectati de acest virus. Unele persoane care au luat aceasta boala pot fi mai afectati si pot dezvolta pneumonie si probleme grave de respiratie, dar adesea cei mai afectati sunt varstnicii sau cei care au alte probleme medicale. Insa stim ca este posibil ca orice persoana, de orice varsta, sa fie infectata si sa se simta rau. Din acest motiv este important sa urmezi precautii suplimentare in aceasta perioada atat in casa ta, cat si in stilul tau de viata, pentru a te proteja si pentru a ajuta familia ta si pe cei din jurul tau.

Informatiile oferite pana acum de OMS arata ca  putem fi infectati cu COVID-19 de catre alte persoane ce poarta acest virus sau prin atingerea unor obiecte sau suprafete contaminate si apoi prin atingerea ochilor, gurii sau a nasului. Boala este transmisa de la o persoana la alta prin picaturi din nas sau gura care se pot raspandi cand o persoana infectata stranuta, tuseste sau expira aer. Pentru ca aceste picaturi pot ajunge pe suprafete si pot ramane pe acestea pentru mai mult timp, spalatul pe maini cat mai des si o igiena a sistemului respirator sunt foarte importante pentru a preveni raspandirea virusului si protectia ta si a copilului tau. Mai intai trebuie sa te asiguri ca te speli pe maini cu apa si sapun pentru cel putin 20 secunde si apoi sa te asiguri ca acelasi lucru este facut si de copilul tau. Trebuie sa te asiguri ca tu si cei din jurul tau au grija de igiena sistemului respirator. Acest lucru presupune sa iti acoperi gura si nasul cu cotul indoit sau cu un servetel atunci cand stranuti sau tusesti. Apoi arunca cat mai repede la gunoi servetelul folosit si asigura-te ca te speli din nou pe maini cu apa si sapun.

Spalatul pe maini corespunzator poate fi un efort pentru cei mici, iar bebelusii trebuie ajutati sa faca acest lucru. Poti sa faci din aceasta activitate o rutina distractiva, in mod deosebit atunci cand intri in casa sau inainte si dupa masa, folosind apa si sapun sau solutii dezinfectante pe baza de alcool.

Poti sa gasesti aici cateva sfaturi de la OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) pentru a te spala pe maini cat mai eficient: https://www.who.int/gpsc/clean_hands_protection/en/.Persoanele pot contracta COVID-19 inhaland picaturile lichide de la alta persoana infectata cu virusul. Iata de ce este foarte important sa pastrezi o distanta de cel putin 1.5m fata de orice persoana. 

Pentru a-ti proteja micutul pe cat mai mult posibil, este importanta minimizarea interactiunilor cu alte persoane care ar putea fi infectate, inclusiv minimizarea iesirilor si intalnirilor cu prietenii si familia largita sau participarea la evenimente cu audienta mare. Este important ca oricine interactioneaza sau intra in contact cu bebelusul tau sa urmeze cu atentie igiena mainilor si a respiratiei. Acest lucru poate fi intr-adevar greu dar este foarte important in aceasta perioada deoarece ajuta la reducerea sanselor de infectare cu coronavirus. De asemenea, asigura-te ca esti la curent cu recomandarile si obligatiile impuse de autoritatile locale din domeniul sanatatii.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruseshttps://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses.

Sunt infectata/am intrat in contact cu o persoana infectata cu COVID-19. Ce pot face pentru a-mi proteja copilul de virus?

OMS recomanda protocoale clare in ceea ce priveste limitarea riscului de raspandire a infectiei.  Daca tu sau vreun membru al familiei tale arata simptome de COVID-19 sau ati avut contact cu o persoana confirmata pozitiv cu coronavirus este foarte important sa cautati ajutor medical cat mai devreme posibil.

Daca esti ingrijorata de faptul ca prezinti simptome specifice infectarii cu COVID-19 sau ai intrat in contact cu cineva confirmat pozitiv cu coronavirus, cel mai sigur mod prin care poti sa te asiguri ca iti protejezi copiii si familia este sa limitezi contactul cu ei si sa respecti igiena mainilor si a respiratiei pentru a reduce riscul imprastierii infectiei. Lucrul acesta poate fi foarte greu insa este foarte important in limitarea raspandirii virusului pe cat de mult posibil.

In cazul in care ai fost testata pozitiv cu coronavirus si esti tratata acasa, este important sa urmezi protocolul de izolare recomandat de autoritatile locale. Indrumarile OMS includ statul acasa si limitarea contactului cu alti membri ai familiei. Pe langa igiena stricta a mainilor si a respiratiei si purtarea, atunci cand e posibil, a unei masti medicale, este recomandat sa ai propria camera care sa fie bine aerisita, o camera care sa fie departe de ceilalti membri ai familiei. Daca ti se recomanda sa folosesti o masca medicala, asigura-te ca intelegi cum trebuie folosita si cum sa te debarasezi de ea intr-o maniera sigura din punct de vedere al igienei.

Totodata, OMS recomanda si folosirea de lenjerie de pat si tacamuri personale, care sa nu fie impartite cu copiii tai sau alti membri ai familiei, si ca toate suprafetele contaminate sa fie curatate in mod regulat folosind manusi si alte echipamente de protectie pe care le ai la indemana, unde e posibil. Asigura-te ca stii cum sa le folosesti si cum sa te debarasezi de ele intr-un mod sigur din punct de vedere al igienei. Daca nu esti sigura cum sa procedezi, te rog ia legatura cu medicul tau.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/.

Daca am mai multi copii si unul din ei se imbolnaveste de COVID-19, cum ii pot proteja pe ceilalti?

Sa ai grija de un copil bolnav acasa poate fi o provocare si in situatii mai bune. Este normal sa fii ingrijorata in situatia de fata, iar daca copilul tau arata semne de boala, contacteaza medicul cat mai rapid.

Daca unul din copii tai manifesta simptome de COVID-19, a avut contact cu o persoana confirmata de COVID-19 sau ei in sine sunt testati pozitiv si sunt sub ingrijire acasa, urmeaza protocolul de izolare recomandat de autoritatile locale. Acest protocol include sa stea in casa si sa limiteze contactul cu alti membrii ai familiei, in afara de persoana care il ingrijeste. Este recomandat sa aiba propria camera, corespunzator aerisita si izolata de ceilalti copii. De asemenea, trebuie mentinuta o igiena stricta a mainilor si a sistemului respirator.

Pentru copiii care au contractat COVID-19 e indicat sa poarte masca de protectie, in schimb, nu e recomandat pentru bebelusi si nou nascuti sa poarte masti, deoarece pot impiedica respiratia corecta pentru acestia. O masca poate fi inconfortabila sau chiar periculoasa pentru un bebelus, mai ales lasat nesupravegheat. 

Asigura-te ca stii cum sa utilizezi si sa arunci corect o masca de protectie, daca medicul iti recomanda sa o porti. OMS recomanda de asemenea pentru copilul infectat sa utilizeze lenjerie de pat si tacamuri separate fata de ceilalti membrii ai familiei. Curata aceste articole cu atentie dupa fiecare utilizare.

Copii pot reactiona mai intens la stresul sau anxietatea produsa de pandemie si de stiri, astfel incat e important sa ii ajuti pe toti din familie sa treaca peste aceasta situatie de criza. 

Am inclus sfaturi utile ale OMS care vor ajuta pe toti din familia ta sa treaca peste aceasta situatie stresanta. Contacteaza medicul de familie daca te simti coplesita.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: 

Probioticele il pot ajuta pe micutul meu sa-si creasca imunitatea?

Nu avem inca destule informatii despre COVID-19 ca sa fim siguri de proprietatile protectoare ale probioticelor sau cresterea imunitatii fata de noul coronavirus cu ajutorul altor suplimente.

Tusesc - ar trebui sa port o masca pentru a-mi proteja bebelusul?

Daca tusesti sau stranuti, este recomandat sa porti o masca atunci cand hranesti bebelusul sau esti in contact cu el.

Daca porti o masca de unica folosinta pe fata, asigura-te ca o porti corespunzator si ca dupa folosire te debarasezi de ea intr-un mod sigur.

Mentine in toate cazurile o buna igiena a mainilor si a sistemului respirator.

Aici gasesti un ghid complet al OMS despre cum sa utilizezi si sa distrugi in mod corect mastile de protectie si cand este indicat sa porti o astfel de masca: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks

Copilul meu poate contracta COVID-19 de la produse animale, cum ar fi carne sau oua?

OMS declara ca virusurile de tip corona fac parte dintr-o familie mare de virusuri, care se intalnesc si la animale. Ocazional este posibil, ca in cazul COVID-19, ca oamenii sa contracteze aceste virusuri si sa le transmita altor oameni. Inca nu a fost confirmat nici un caz de COVID-19 la animale, insa recomandam sa nu iti asumi riscuri in privinta mancarii.

Gateste carnea cruda, laptele, ouale sau alte organe animale cu grija, pentru a evita posibila contaminare a altor alimente, gatite sau crude.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses.

Cat rezista COVID-19 pe suprafete?

Nu stim exact cat timp rezista COVID-19 pe diverse suprafete, insa OMS crede ca e posibil ca durata de viata a virusului sa fie de la cateva ore pana la cateva zile, in functie de tipul de suprafata, temperatura sau umiditatea din atmosfera. De aceea, este important sa cureti orice suprafata care ar putea fi contaminata, sa mentii igiena mainilor si sa eviti atingerea fetei, a ochilor, a gurii si a nasului. Acestea pot fi puncte de intrare a virusului in organism.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses.

Este sigur sa primim acasa pachete sau comenzi?

Multi dintre noi comandam de mancare sau cumparam articole necesare prin livrare la domiciliu, pentru a evita sa iesim din locuinta. Bineinteles, suntem preocupati daca aceste comenzi pot aduce virusul in casa noastra. Per total, OMS considera ca este acceptabil sa primim pachete din zonele afectate de COVID-19 si ca riscul ca aceste colete sa fi fost infectate pe drum este scazut.

Cu toate acestea, este intotdeauna intelept sa iti igienizezi foarte bine mainile dupa ce manevrezi pachetele sau produsele primite.

Cele mai multe sfaturi si recomandari din partea OMS pot fi gasite aici: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses.