MyFeed Personalized Content
alaptarea bebelusului

Alaptare la san

Toata lumea stie ca nimic nu se compara cu laptele matern si beneficiile sale, iar noi am pregatit o serie de resurse utile pentru tine.

Sanatatea Bebelusului - articole - bebelusi 0-6 luni

Primele 6 luni din viata copilului sunt cele mai dificile, pentru ca in aceasta perioada bebelusul se adapteaza la modul de viata cotidian, isi formeaza obiceiuri si intra in propriul ritm. Este si perioada de acomodare intre parinti si copil, cand invata sa functioneze ca un adevarat tandem

Nu in ultimul rand, in primele 6 luni se administreaza vaccinuri importante pentru sanatatea si dezvoltarea normala a bebelusului. Din toate aceste motive, se recomanda vizite lunare la medicul pediatru, iar cele mai importante intalniri, care nu trebuie sarite, sunt urmatoarele:

Prima vizita – in primele 2 saptamani de viata

Prima vizita a medicului de familie/pediatru are loc de obicei la domiciliu . Obiectivele acesteia sunt masuratorile:

  • care este greutatea bebelusului (se verifica daca a recuperat scaderea in greutate din maternitate, pentru ca in primele zile dupa nastere are loc o scadere in greutate care are cauze fiziologice. Aceasta scadere poate sa atinga si 10 -15% din greutatea nou-nascutului si se recupereaza in prima saptamana de viata),
  • care este cresterea in lungime
  • care este cresterea perimetrului cranian.

In plus, se verifica peretele abdominal, urechile, cavitatea bucala, ochii, buricul, articulatiile, membrele inferioare. intreaba medicul pediatru daca prescrie vitamina D pentru profilaxia rahitismului si se stabileste programul de masa si de somn al bebelusului in urmatoarea perioada. Important: acum are loc prima discutie despre vaccinuri obligatorii si optionale.

A doua vizita - la o luna

Medicul constata daca bebelusul se dezvolta normal si cum se adapteaza la viata de acasa. Sunt recomandate primele ecografii ca sa fie depistate eventuale probleme ortopedice. Se evalueaza prezenta colicilor la bebelusi si se analizeaza modificarile dermatologice.

A treia vizita - la 2 luni

Este momentul pentru prima vaccinare obligatorie. Se verifica evolutia bebelusului: crestere in greutate, crestere in lungime, crestere de perimetru cranian, modificari la nivel abdominal si de ORL.

A patra vizita - la 4 luni

Se monitorizeaza aparitia dintisorilor, reactia la sunete si capacitatile motorii. Se administreaza al doilea vaccin obligatoriu si, daca este cazul, primele vaccinuri optionale. Se urmaresc eventuale reactii adverse la vaccinuri.

A cincea vizita - la 6 luni

Este momentul vaccinul obligatoriu de 6 luni si, daca este cazul, se completeaza schema de vaccinuri optionale.

Are loc o verificare generala a starii de sanatate (inclusiv screening oftalmologic si control ortopedic) si se evalueaza daca bebelusul este pregatit pentru diversificarea alimentatiei.

ghid alaptare

 

Alaptarea - Ghid complet pentru o alaptare corecta

Dupa cum probabil stii deja, laptele matern reprezinta hrana perfecta pentru bebelus in primele sase luni ale acestuia si chiar si dupa ce i s-au introdus alte alimente. Sa stii ce te asteapta dupa ce nasti te poate ajuta sa iti faci un plan care te poate ajuta sa te bucuri mai mult de fiecare moment in care hranesti si ingrijesti bebelusul. Citeste ghidul nostru complet pentru o alaptare corecta.

Ce faci cand alaptarea la san nu este posibila?

Primele 1000 zile
Alte subiecte de interes
Ingrijirea si sanatatea bebelusului
ingrijirea-sanatatea-bebelusului
Nutritie si diversificare
nutritie-si-diversificare
Joaca si activitati
joaca-si-activitati
Retete
retete-bebelusi-diversificare
Tata, mama si copilul
tata-mama-si-copilul

Sfaturi pentru stimularea lactatiei

Ti-ar placea sa-i oferi bebelusului toate avantajele pe care le presupune alaptarea, dar nu esti sigura daca laptele tau va fi destul de bun si daca vei produce o cantitate suficienta de lapte pentru a-ti hrani bebelusul? Tu stii ce-ai putea face sa maximizezi productia de lapte? Sunt intrebari firesti cand vine vorba despre alaptarea nou nascutului. Nu este cazul sa te ingrijorezi,  in conditii normale de sanatate, glanda mamara are capacitatea de a produce mai mult lapte decat are nevoie bebelusul pentru a creste. Am pregatit pentru tine o serie de sfaturi pentru a stimula lactatia. 

Sfaturi pentru stimularea lactatiei

Intra in clubul Nestlé

MVP Logo

Informatii, sfaturi practice si recomandari din partea specialistilor despre cresterea sanatoasa a copilului, o multime de aplicatii utile si tot felul de surprinze. Hai alaturi de noi!

  • campanii-nestle-baby

    Surprize

    Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

  • aplicatii-sarcina-bebelusi

    Aplicatii utile

    Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

  • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

    Sfaturile expertilor

    Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

  • nutritia-bebelusului

    Nutritia bebelusului

    Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca motorul nostru de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.