MyFeed Personalized Content
0-6 luni

0-6 luni

Nașterea bebelușului tău poate declanșa un amalgam de emoții puternice și diferite, de la extaz la anxietate. Noi am pregătit o serie de resurse utile pentru tine, să te ajute în noua ta călătorie.

Bebelușul tău a venit deja pe lume!

Te așteaptă momente pline de emoții și admirație, dar și întrebări legate de alimentația și îngrijirea adecvată a micuțului tău. Este complet normal, așa că împreună cu experții am pregătit sfaturi care ar putea fi utile în primele luni de părinte.

Articolele noastre îți pot oferi răspunsurile de care ai nevoie. Te vor ajuta să înțelegi fiecare pas al dezvoltării bebelușului, lună de lună. Iată câteva noutăți din viața celui mic în timpul primelor 6 luni din viața sa.

În timpul primei luni

Primele patru săptămâni după naștere sunt o perioadă de schimbări majore în casa ta. Ai primit un nou membru al familiei și te familiarizezi încet cu această nouă realitate. Inițial, s-ar putea să crezi că bebelușul tău doar doarme sau mănâncă. Cu toate acestea, se dezvoltă foarte intens în același timp, cunoscând o nouă și complet diferită lume din afara uterului mamei sale. Observă bebelușul și învață reacțiile sale la diverși stimuli, astfel vei răspunde și mai bine nevoilor sale.

În timpul celei de-a doua luni 

Legătura cu un copil de două luni ți se poate părea mult mai mult strânsă decât în ​​perioada neonatală. Mai mult, în acest timp are loc primul salt de dezvoltare , cel al senzațiilor – iar la 7-9 săptămâni are loc și un salt în tipare și diferențe. Mișcările bebelușului nu sunt încă coordonate, dar își flutură de bunăvoie brațele și picioarele. De asemenea, poate ridica capul pentru o perioadă scurtă de timp, mai ales când este interesat de sunete noi. Puiul devine din ce în ce mai „vorbăreț”, scoate diverse sunete și se arată foarte interesat de lumea din jurul lui!

În timpul celei de-a 3-a luni

A treia lună din viața unui copil este de obicei o perioadă foarte plăcută și liniștită pentru părinți. În această perioadă, s-ar putea să simțiți deja că ați devenit bine familiarizați cu reacțiile bebelușului la diverși stimuli. Ritmul zilei este stabilizat, iar nopțile pot fi și mai calme – de obicei bebelușii la această vârstă nu se trezesc la fel de des ca înainte. Dacă în lunile anterioare copilul suferea de colici, în această etapă disconfortul abdominal dispare de obicei.

În timpul celei de-a 4-a luni

La un bebeluș de 4 luni, puteți observa cum încearcă să stăpânească abilitatea de a schimba poziția și de a se mișca. Continuă să se joace cu mâinile sale și, deoarece și-a perfecționat tehnica de apucare, ajunge cu nerăbdare la obiectele la îndemâna degetelor sale. Bebelușii la această vârstă dorm, de obicei, destul de regulat, iar în timpul zilei sunt veseli și plini de energie pentru a continua explorarea lumii!

În timpul celei de-a 5-a luni

La 5 luni de viață, copilul prezintă de obicei o flexibilitate excepțională. El începe să fie foarte mobil și interesat de propriul său corp. Copiii mici la această vârstă pot fi adorabili pentru că deja recunosc fețele celor dragi, reacționează la prezența lor și râd mult. Îți face plăcere să-ți vezi copilul cum stăpânește noi abilități, pentru că atunci te asiguri că îi oferi condiții sănătoase și sigure pentru dezvoltare.

În timpul celei de-a 6-a luni

Perioada unui bebeluș de 6 luni este plină de activitate. La această vârstă, bebelușul încearcă să adopte o postură corporală care i-ar permite să se târască. Cu toate acestea, încercările nu sunt de obicei reușite. Un copil la această vârstă nu se așează de obicei singur – și nu ar trebui să fie grăbit să facă acest lucru. Cu toate acestea, puteți să vă așezați bebelușul într-o poziție semi-reclinată pe genunchii dumneavoastră – desigur, înconjurat de umerii dumneavoastră pentru a vă asigura siguranță totală.

instrumente pentru bebelusi
Aplicatii utile
test-de-alergie
Test de alergie

Afla daca micutul tau e predispus la alergii cu testul de alergie de mai jos si afla raspunsul la cele mai frecvente intrebari legate de predispozitia copilului tau la alergie.

Intra in clubul Nestlé

MVP Logo

Informatii, sfaturi practice si recomandari din partea specialistilor despre cresterea sanatoasa a copilului, o multime de aplicatii utile si tot felul de surprinze. Hai alaturi de noi!

 • campanii-nestle-baby

  Surprize

  Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

 • aplicatii-sarcina-bebelusi

  Aplicatii utile

  Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

 • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

  Sfaturile expertilor

  Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

 • nutritia-bebelusului

  Nutritia bebelusului

  Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca motorul nostru de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.