Cum sa faci fata emotiilor de mama | Nestlé Baby & me

Emotii de mama

0-6 luni
Articol
Aug 19, 2024
4 minute

Emotiile de a da nastere si de a deveni mama sunt imense. Vezi care sunt top 10 emotii de mama dupa nastere pe care le vei experimenta. Nu esti singura in aceasta aventura - toate aceste emotii dupa nastere sunt naturale si foarte des intalnite.

  1. Te simti singura

    Atunci cand vorbesti cu alti parinti iti poate oferi liniste si te va ajuta sa scapi de sentimentul de singuratate si izolare. De asemenea, poti sa intri in grupuri locale pentru mame si bebelusi pe canalele de socializare. Nu uita de prietenii tai vechi - ei sunt alaturi de tine. Decat sa stai in casa tot timpul (desigur ca e in regula sa te simti plictisita), poti sa te intalnesti cu un prieten la cafea sau la o plimbare in parc impreuna. Daca esti un parinte singur, atunci cauta activitati pe care sa le faci cu bebelusul tau care iti ofera si tie suport. 

     

  2. Te simti stresata

    Daca te straduiesti sa faci fata treburilor casnice sau nu ai scos la plimbare cainele de zile intregi, nu fi timida si cere prietenilor sau familei putin ajutor. Vor fi incantati sa va ajute sa faceti fata stresului parental si vei putea sa bifezi toata lista de treburi.  

     

  3. Te simti coplesita

    Ofera-ti putin timp daca te simti coplesita in rolul de mama. De abia ai devenit parinte, este o schimbare enorma in viata ta. Nevoile constante ale nou-nascutilor pot veni ca un soc, de aceea vei avea nevoie de o perioada de adaptare pentru aceasta noua etapa din viata ta. Fii ingaduitoare cu tine insati.

     

  4. Te simti epuizata

    Da, este bine sa dormi cand bebelusul tau doarme. Dar poti face si alte lucruri care iti vor da energie si te vor ajuta cand esti o mama epuizata. Nu uita sa mananci - portii mici si satioase.

     

  5. Te simti vinovata

    Este perfect normal sa nu fii fericita non-stop in rolul de proaspata mamica. Te vor coplesi o serie de emotii, inclusiv cele negative precum vinovatia. Accepta aceste sentimente - imbratiseaza noua paleta de sentimente si vorbeste deschis despre ele. Nu compara niciodata abilitatile tale de parinte cu cele ale altor mame. In final te vei simti vinovata ca nu faci mai multe. Nu este adevarat! Ai incredere in tine si in intuitia ta - tu stii ce este cel mai bine pentru bebelusul tau. Daca vrei sa afli mai multe sfaturi despre cum sa faci fata sentimentului de vinovatie in meseria de mama, citeste ghidul nostru

     

  6. Te simti pierduta

    Esti femeie,  prietena,  partenera - dar acum trebuie sa adaugi si rolul de mama in capul listei. Criza de identitate la mamici este foarte comuna, dar tine minte ca nu esti egoista daca uneori iti pui nevoile tale de ingrijire mai presus de cele ale bebelusului. Ofera-ti putin timp personal ca sa iti pui ordine in ganduri. Poti sa faci cateva exercitii fizice, sa faci o baie sau sa te vezi cu cativa prieteni sa discutati. Te vei simti mai odihnita si mai puternica.

     

  7. Te simti trista

    In prima saptamana dupa nasterea nou-nascutului, foarte multe femei experimenteaza ceea ce poarta numele de „baby blues”. Posibil sa se declanseze un amestec de emotii si sa te simti foarte emotionala, anxioasa sau irascibila. Acest lucru se datoreaza hormonilor si schimbarilor anatomice, fiziologice, biochimice care au loc in organismul tau dupa nasterea bebelusului (nici lipsa somnului nu ajuta deloc). Toate aceste simptome de despresie postnatala sunt normale si vor trece pe masura ce hormonii se vor linisti. Nu suferi in liniste. Vorbeste cu partenerul tau, cu prietenii si familia. Daca esti ingrijorata, vorbeste cu medicul de familie.  

     

  8. Te simti confuza

    Prietenii, familia - chiar si strainii de pe strada - vor incerca sa iti ofere sfaturi gratis pentru cresterea bebelusului. Da, fiecare are o opinie personala si sunt disperati sa te informeze. Nu e de mirare ca te simti confuza si nesigura in deciziile tale. Sfaturile lor sunt bine intentionate, asa ca le poti asculta, dar totodata poti sa le ignori! Daca ai nevoie de raspunsuri la intrebarile nedorite despre alaptare, citeste recomandarile noastre pentru criticile privind alaptarea. Iti recomandam sa asculti de sfatul specialistului despre alaptare, asadar discuta cu medicul pediatru daca ai neclaritati. 

     

  9. Simti ca ai esuat

    Hai sa fim sinceri, nimeni nu te poate pregati pentru momentul cand vei deveni parinte. Dar asta nu te poate opri sa iti faci planuri atunci cand esti insarcinata si iti imaginezi familia perfecta. Acum ca planurile tale perfecte nu se mai potrivesc, te poti simti lipsita de control, inselata si posibil un esec ca mama. Sa fii parinte poate fi provocator si nu iti poti face un plan pentru asta, asa sa incearca sa te adaptezi din mers. 

     

  10. Te simti fericita

    Si chiar asa ar trebui sa fii! Este adevarat ca dragostea neconditionata pe care o porti pentru bebelusul tau este un semtiment minunat. Accepta acest sentiment de a fi o mama fericita. Sa devii parinte este un lucru nemaintalnit asa ca bucura-te la fiecare pas indiferent daca este nebunesc, dificil, obositor!

Customer reviews

3

5 global ratings

Ratings

  • 5 star
    2
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    2
  • 1 star
    1

Articole similare

View details Confruntarea cu anxietatea de separare la bebelusi si copii mici
Articol
Confruntarea cu anxietatea de separare la bebelusi si copii mici

Confruntarea cu anxietatea de separare la bebelusi si copii mici

Sindromul Clingy Baby (al copilului dependent), altfel cunoscut sub denumirea de anxietate de separare la bebelusi, poate fi suparator pentru tine si copilul tau.

1 minut citit

View details Ai problemele unei mame care lucreaza? Iata cateva sfaturi pentru intoarcerea la munca dupa nasterea primului copil
Articol
Ai problemele unei mame care lucreaza? Iata cateva sfaturi pentru intoarcerea la munca dupa nasterea primului copil Nestlé Baby & me

Ai problemele unei mame care lucreaza? Iata cateva sfaturi pentru intoarcerea la munca dupa nasterea primului copil

Daca situatia financiara a familiei tale necesita ca tu sa devii o mama care lucreaza, este foarte posibil ca in timp ce planifici reintoarcerea la serviciu sa fii coplesita de un amalgam

4 minute citit

View details Rutina schimbatului scutecului de unica folosinta
Articol
Rutina-schimbatului-scutecului-de unica folosinta

Rutina schimbatului scutecului de unica folosinta

Vei schimba multe scutece in lunile care urmeaza, asa ca venim in ajutorul tau cu un obicei de schimbat scutecul.

2 minute citit

View details Cum sa faci fata depresiei tranzitorii postnatale
Articol
Depresie prostpartum

Cum sa faci fata depresiei tranzitorii postnatale

Dupa ce micutul tau a sosit pe lume, este usor sa uiti de tine - dar o mama fericita inseamna un bebelus fericit.

2 minute citit

View details Raspunsuri pentru intrebarile nedorite privind alaptatul
Articol
Raspunsuri pentru intrebarile nedorite privind alaptatul Nestlé Baby & me

Raspunsuri pentru intrebarile nedorite privind alaptatul

Te-ai saturat ca toti din jurul tau sa aiba o opinie despre cum alaptezi? Lista asta contine intrebari pe care sa NU le adresezi unei mame care alapteaza.

3 minute citit

View details Cum sa linistesti un bebelus care sufera de colici
Articol
Plansetul si colicele

Cum sa linistesti un bebelus care sufera de colici

Bebelusii plang, unii mai mult decat altii. Daca micutul tau are mai putin de 5 luni si a avut episoade repetate de plans incontrolabil, s-ar putea sa aiba colici.

2 minute citit

View details Cum sa fii un parinte increzator: incepe de azi cu 6 pasi simpli
Articol
Cum sa fii un parinte increzator

Cum sa fii un parinte increzator: incepe de azi cu 6 pasi simpli

A deveni parinte si a-ti aduce nou-nascutul acasa poate fi o experienta infricosatoare.

3 minute citit

View details 10 sfaturi pentru rutina de somn a bebelusului
Articol
Rutina de somn a bebelusului

10 sfaturi pentru rutina de somn a bebelusului

Rutina de somn a bebelusului variaza enorm si ofera deseori nopti albe parintilor. Iata cateva sfaturi care iti vor ajuta bebelusul sa doarma intreaga noapte.

2 minute citit

View details Cum sa-ti ajuti bebelusul cand are are probleme cu burtica
Articol
Probleme de burtica ale bebelusului

Cum sa-ti ajuti bebelusul cand are are probleme cu burtica

Probleme de burtica ale bebelusului? Doar daca ai putea sti ce este in neregula.

2 minute citit

View details Esti o mama singura? 10 lucruri pe care le poti face cu bebelusul tau - care iti vor oferi si tie ceva in schimb
Articol
Activitati pentru mame singure | Nestlé Baby & me

Esti o mama singura? 10 lucruri pe care le poti face cu bebelusul tau - care iti vor oferi si tie ceva in schimb

Chiar si cand esti pe o multime de forumuri si tii bebelusul in brate, poti sa te simti izolata si singura ca mama.

5 minute citit

View details Sistemul imunitar al bebelusului - Ghidul parintelui
Articol
Sistemul imunitar la bebelusi

Sistemul imunitar al bebelusului - Ghidul parintelui

Este timpul sa intaresti sistemului imunitar al bebelusului tau! Primul vaccin poate fi mai ingrijorator pentru parinti decat pentru sugar.

3 minute citit

View details 6 modalitati usoare de a face fata parintilor critici
Articol
6 modalitati usoare de a face fata parintilor critici Nestlé Baby & me

6 modalitati usoare de a face fata parintilor critici

Te simti victima criticii mamelor sau a umilirii mamelor? Este greu sa fii o proaspata mamica, mai ales daca te simti atacata de critici din partea altor parinti.

3 minute citit

View details Sfaturi pentru hranitul cu biberonul
Articol
Sfaturi pentru hranitul cu biberonul

Sfaturi pentru hranitul cu biberonul

Hranirea cu biberonul poate parea usoara, insa sunt destul de multe lucruri de stiut.

2 minute citit

View details Depasirea problemelor de alaptare
Articol
Probleme de alaptare

Depasirea problemelor de alaptare

Alaptarea nu vine intotdeauna natural, dar cu un pic de practica, poate deveni mai usoara. Incearca acesti pasi pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de alaptare.

2 minute citit

View details Sfaturi despre ce inseamna sa devii tata - cum sa fii un tata activ
Articol
Sfaturi despre ce inseamna sa devii tata| Nestlé Baby & me

Sfaturi despre ce inseamna sa devii tata - cum sa fii un tata activ

Te intrebi cum pot ajuta taticii la ingrijirea bebelusului?  Urmeaza aceste sfaturi pentru a afla ce inseamna sa devii tata pentru prima data, cum sa sa creezi o legatura cu cel mic

6 minute citit

View details Ghid de igiena si ingrijire: Cum sa faci baie unui nou-nascut
Articol
igiena bebelusului

Ghid de igiena si ingrijire: Cum sa faci baie unui nou-nascut

Prima baita a bebelusului poate fi stresanta, dar este si un moment minunat de legatura cu cel mic. Urmareste sfaturile pentru a afla cum sa faci baie unui nou-nascut in siguranta.

4 minute citit

View details Ce inseamna o dieta sanatoasa in timpul alaptarii?
Articol
Ce inseamna o dieta sanatoasa in timpul alaptarii?

Ce inseamna o dieta sanatoasa in timpul alaptarii?

Daca alaptezi, o dieta sanatoasa in timpul alaptarii este importanta. Iti oferim sfaturi despre ce sa mananci si ce sa eviti atunci cand alaptezi.

2 minute citit

View details Cum poti ajuta refluxul bebelusului
Articol
Cum poti ajuta refluxul bebelusului

Cum poti ajuta refluxul bebelusului

Refluxul bebelusilor este unul dintre cele mai frecvente simptome la bebelusi in primul an.

2 minute citit

View details Cum sa faci masaj bebelusului
Articol
Masajul bebelusului

Cum sa faci masaj bebelusului

Masajele pentru bebelusi sunt grozave pentru a-l relaxa si pentru a alina problemele de burtica. Descopera pasii pentru masarea burticii bebelusului.

2 minute citit

Intra in Clubul Nestlé Baby

  Intra in Clubul Nestlé Baby
campanii-nestle-baby

Surprize

Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

aplicatii-sarcina-bebelusi

Aplicatii utile

Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

Sfaturile expertilor

Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

nutritia-bebelusului

Nutritia bebelusului

Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.