Cum sa-i cresti imunitatea puiului tau
In mod instinctiv stii cum sa-ti protejezi copilul, atunci cand vrei sa se linisteasca il iei in brate ca sa-l linistesti sau il imbraci mai gros cand e frig afara. Insa din nefericire sunt momente cand nu il poti proteja complet. Pentru a lupta impotriva germenilor rautaciosi, copilul tau se poate baza totusi pe propriul sau sistem imunitar.
Sistemul imunitar
La nastere sistemul imunitar al copilului tau nu este inca foarte dezvoltat. In pantecele tau, bebelusul s-a aflat intr-un mediu steril, iar tu l-ai protejat. Flora sa intestinala aproape ca nici nu exista. Din fericire, in primele luni de viata, bebelusul este protejat de anticorpii primiti de la tine, care s-au transferat in pantece pe perioada sarcinii. Acestia il ajuta sa lupte impotriva germenilor si a virusurilor. Este ceea ce se numeste imunitate pasiva.
Alaptarea prelungeste valabilitatea acestor beneficii, contribuind la dezvoltarea unei flore intestinale bogata in bifidobacterii, iar acesta constituie una din primele linii de aparare ale bebelusului. Bineinteles ca bebelusul tau isi va dezvolta propriul sistem imunitar, care va atinge apogeul undeva in jurul varstei de 4 ani.
Pornind de la varsta de 6 luni, copilul tau are nevoie de o mana da ajutor. Introducerea alimentelor solide poate reprezenta o perioada destul de delicata pentru cel mic. Introducerea alimentelor noi poate conduce la o serie de modificari la nivelul florei intestinale iar bebelusii devin mult mai vulnerabili si astfel pot aparea problemele digestive.
Aceasta este de asemenea si varsta la care cei mici doresc sa atinga tot ce le iese in cale si sa le bage in gura. Contactul cu lumea din exterior se produce din ce in ce mai des si astfel cei mici descopera viata in mijlocul unei comunitati in care impart totul, inclusiv virusii. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pozitive pentru care sa-i oferi celui mic o protectie eficienta.
Articole similare