Proteinele din laptele matern - sursa de substante nutritive
Bebelusii cresc rapid si au nevoie de mai multe proteine decat copiii mai mari si adultii. Este interesant faptul ca aproape orice aspect legat de dezvoltarea bebelusului depinde partial de proteine.
Bebelusii cresc rapid si au nevoie de mai multe proteine decat copiii mai mari si adultii. Este interesant faptul ca aproape orice aspect legat de dezvoltarea bebelusului depinde partial de proteine:
- Acestea reprezinta o componenta esentiala a tesuturilor corpului tau: muschi, organe, enzime, hormoni, sange, piele si par;
- Bebelusii au nevoie de mai multe proteine pe kg/corp, in comparatie cu copiii mai mari si adultii, pentru a tine pasul cu cresterea si dezvoltarea lor rapida;
- Proteinele din laptele matern intensifica dezvoltarea bebelusilor deoarece cantitatea si calitatea acestora corespund nevoilor lor din fiecare etapa de dezvoltare.
Pareri
5
Note
-
5
-
4
-
3
-
2
-
1
Articole similare
Ingrijirea sanilor in timpul alaptarii
Iti alaptezi bebelusul inca de cand s-a nascut si este o experienta minunata. Cu toate acestea, te ingrijoreaza faptul ca sanii tai vor suporta ulterior anumite transformari.
8 minute citit
Ce faci cand alaptarea nu este posibila?
Fiecare mama asteapta cu nerabdare intalnirea cu bebelusul sau, caci dupa 9 luni in care au trait in simbioza, cea mai mare dorinta a mamei este sa il cunoasca.
3 minute citit
Laptele matern este cel mai bun pentru bebelusi
Laptele matern este cel mai bun inceput pentru bebelusi: compozitia substantelor nutritive si a caloriilor sale se adapteaza constant pentru a raspunde nevoilor sugarilor.
1 minut citit
Alaptarea la san - Ghid complet pentru alaptarea corecta la san
Dupa cum probabil stii deja, laptele matern reprezinta hrana perfecta pentru bebelus in primele sase luni ale acestuia si chiar si dupa ce i s-au introdus alte alimente.
31 minute citit
Beneficiile alaptarii pe termen lung
Fiecare mama isi doreste ce este mai bun pentru copilul ei, iar unul dintre lucrurile importante in primele zile de viata ale bebelusului este alaptarea.
3 minute citit
Cum sa alaptezi bebelusul? Un ghid in sase pasi pentru parinti
Esti nesigura in privinta alaptarii? Laptele matern este cel mai bun pentru bebelusul tau si ii asigura nutrientii esentiali de care are nevoie pentru o crestere armonioasa.
1 minut citit
Sfaturi pentru stimularea lactatiei
Ti-ar placea sa-i oferi bebelusului toate avantajele pe care le presupune alaptarea, dar nu esti sigura daca laptele tau va fi destul de bun si daca vei produce o cantitate suficienta de lapte pent
5 minute citit
Semne legate de nivelul de foame al sugarului
In functie de nivelul de foame, semnele legate de starea bebelusului ar putea deveni foarte evidente pentru tine.
3 minute citit
Oligozaharidele din laptele matern
Laptele matern este cel mai bun aliment pe care i-l poti oferi, pentru a-i asigura cantitatea necesara de energie si de substante nutritive pentru o crestere si o dezvoltare optima.
3 minute citit
Proprietatile uimitoare ale laptelui matern
Laptele matern e cu adevarat uimitor. Stiai ca acesta isi schimba compozitia in functie de varsta bebelusului tau?
9 minute citit
Laptele matern este un scut protector pentru bebelusul tau
Laptele matern este cel mai bun lapte pentru bebelusi in primele 6 luni de viata si pune bazele unei vieti sanatoase.
1 minut citit
Fren lingual - Ce este si cum influenteaza procesul de alaptare?
Frenul lingual reprezinta o afectiune cauzata de o mica bucata de tesut, denumita frenulum, care conecteaza limba de baza gurii.
4 minute citit
Pozitii de alaptare: Sfaturi utile pentru un alaptat usor
Alaptarea este o experienta care se invata! Majoritatea femeilor, daca nu chiar toate, pot sa alapteze. Ai nevoie doar de cateva sfaturi pentru ca totul sa mearga bine inca de la inceput.
4 minute citit
Pastrarea laptelui matern
Ca mama, stii ca laptele matern este cel mai bun aliment pentru copilasul tau, asa ca nu e de mirare ca iti doresti sa i-l oferi la fiecare masa.
4 minute citit
Depășirea problemelor de alăptare: Ghid complet pentru mame
Alaptarea merita toata rabdarea si atentia de care are nevoie. Mai jos gasesti cele mai intalnite probleme si solutiile lor.
3 minute citit
Hranirea cu lapte matern recoltat de la san
Hranirea cu lingurita/canita nu inseamna sfarsitul alaptarii.
3 minute citit
Furia laptelui - tot ce trebuie sa stii despre angorjarea sanilor
Se instaleaza in maximum cinci zile de la momentul nasterii si iti poate crea mari neplaceri, pe langa durerile aferente si senzatia de sani tari ca piatra.
3 minute citit
Lucruri uimitoare despre alaptare
Toata lumea stie ca nimic nu se compara cu laptele matern si beneficiile sale.
4 minute citit
Remedii practice pentru problemele de alaptare
Alaptarea merita tot efortul si rabdarea de care este cateodata nevoie. Iata mai jos o lista de probleme frecvente cu care se confrunta mamele care alapteaza si solutii pentru acestea.
10 minute citit