supa crema de mere cu patrunjel

Supa crema de mere cu patrunjel

de la 8 luni
Reteta
Portion(s): 2
Gustare
Difficulty: Usor

Alergeni

Gluten
Lactoza
Ou
Lapte

Ingrediente

  • 80g radacina de patrunjel
  • 125g piure de mar
  • 20g praz (partile albe)
  • 1 lingurita unt
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 2 lingurite smantana usoara
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 4-5 linguri faina de grau
  • 1/2 ou sau 1 ou prepelita
  • 30g piure de morcov

Mod de preparare

  • Pregatirea supei crema de mere si patrunjel:

    1. Curata radacina de patrunjel si tai-o in cuburi mici.
    2. Taie prazul in felii subtiri si soteaza-l usor in putin unt cu patrunjel.
    3. Pune 100 ml de apa (1/2 ceasca) peste legumele prajite si fierbe-le pana se inmoaie.
    4. Proceseaza legumele moi si adauga piureul de mere si smantana.
    5. Fierbe totul timp de 3-4 minute.
  • Prepararea galustelor de morcovi:

    1. Amesteca faina cu oul pana obtii o consistenta omogena.
    2. Adauga piureul de morcov.
    3. Pune aluatul intr-un con rulat din hartie de gatit si, prin strangere, lasa aluatul sa cada in apa care fierbe.
    4. Serveste galustele gatite impreuna cu o supa calda, in care poti presara coaja de lamaie rasa si patrunjelul maruntit.

    primele-1000-de-zile

Subiecte conexe