Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Distribuie Reteta
X

iepure inabusit cu prune

12-24 luni

Iepure inabusit cu prune

DificultateMediu

Portii2

Ingrediente
  • 200g carne de iepure fara os
  • 6-7 bucati prune uscate
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura ulei
  • 100ml supa de pui
  • 100g mere
  • 40g prune uscate
  • 400ml apa
  • 1 lingurita rasa smantana
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingura miere poliflora
  • 50g orez gatit
  • 15g mazare verde congelata
  • sare dupa gust
Alergeni
  • Lactoza
  • Gluten

Mod de prepaparare:

  1. Prepara piureul de mere si prune: curata merele de coaja, taie-le cubulete si pune-le la fiert pana se patrund bine. Cu 5 min inainte de a lua de pe foc, adauga 20g prune uscate pentru a se rehidrata si lasa la foc mic. Scurge fructele si paseaza-le in blender.
  2. Umple carnea de iepure cu prune uscate si presara cu sare.
  3. Prajeste carnea intr-o cratita incinsa cu ulei si unt. Adauga supa de pui si fierbe la foc mic pana se inmoaie.
  4. Sosul: Pune in cratita sosul obtinut gatind iepurele si adauga piureul de mere si prune uscate. 
  5. Dupa amestecare si fierbere, adauga putina smantana, sare dupa gust, suc de lamaie si putina miere, apoi pune o bucata de unt moale.
  6. Taie carnea in felii subtiri, adauga sosul si serveste-o cu orez cu mazare verde fiert in apa putin sarata.

Sfat: daca copilului tau ii plac gusturile aromatice, adauga sosului in timpul gatirii, un varf de scortisoara, sau coaja de lamaie rasa.

Intra in Clubul Nestle Baby

Detalii depre ce inseamna sa fii parinte, la un click distanta.

  • Afla mai multe despre nutritie
  • Incearca aplicatiile personalizate
  • Obtii ajutor si raspunsuri in cel mai scurt timp

Inscrie-te!