
Ingrediente
- 200g carne de iepure fara os
- 6-7 bucati prune uscate
- 1 lingurita unt
- 1 lingura ulei
- 100ml supa de pui
- 100g mere
- 40g prune uscate
- 400ml apa
- 1 lingurita rasa de smantana usoara
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingura miere poliflora
- 50g orez fiert
- 15g mazare verde congelata
Mod de preparare
-
Prepara piureul de mere si prune: curata merele de coaja, taie-le cubulete si pune-le la fiert pana se patrund bine. Cu 5 min inainte de a lua de pe foc, adauga 20g prune uscate pentru a se rehidrata si lasa la foc mic. Scurge fructele si paseaza-le in blender.
-
Umple carnea de iepure cu prune uscate.
-
Pune carnea la cupor intr-o tava unsa cu putin ulei si unt. Lasa 10-15 minute.
-
Scoate carnea de la cuptor intr-o tigaie si apoi adauga supa de pui si fierbe la foc mic pana se inmoaie.
-
Sosul: Pune in cratita sosul obtinut gatind iepurele la cuptor si adauga piureul de mere si prune uscate.
-
Dupa amestecare si fierbere, adauga putina smantana, suc de lamaie si putina miere, apoi pune o bucata de unt moale.