
Ingrediente
- 130g file de peste (exemplu: biban)
- 1 lingura ulei de masline extra virgin
- 1 lingurita seminte de fenicul
- sare dupa gust
- 1/4 legatura marar
- 1 lingura si jumatate suc de lamaie
- 2-3 lingurite smantana usoara
- 60ml supa limpede de pasare de curte
- 10g Cereale Nestlé Orez (preparate)
- 1 lingurita unt
- 1/3 morcov
- 1/2 mar
Mod de preparare
-
Curata cartofii, taie-I in cubulete mici si pune-i la fiert. Scoate-i inainte sa fie fierti bine si pune-i la cuptor intr-o tava cu putin ulei sau unt pentru a se rumeni usor.
-
Prepara salata de legume: rade fin morcovul si merele si adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.
-
Marineaza bucatile de file de peste timp de maximum 1.5 ore la frigider, condimentate cu putina sare, acoperite cu ulei de masline si presarate cu seminte de fenicul si o cantitate generoasa de marar proaspat tocat.
-
Gateste la cuptor pestele marinat pe o hartie de copt unsa cu ulei sau unt.
-
Sos: pune sucul de lamaie intr-o oala.
-
Adauga supa de pasare si smantana si un varf de seminte de fenicul.
-
Dupa 2-3 minute trece sosul printr-o sita.
-
Imbina sosul cu Cerealele Nestlé Orez.
-
Adauga in sosul fierbinte untul moale si o cantitate generoasa de marar proaspat maruntit.
-
Pune sosul peste peste si serveste cu cartofi si salata de morcovi.
Sfat: se recomanda prepararea unei portii intregi de Cereale Nestlé Orez conform instructiunilor de pe ambalaj, din care se vor lua aproximativ 10g pt a fi adaugate in sos.
