peste marinat in casa cu marar

Peste marinat in casa cu marar

de la 2 ani
Reteta
Portion(s): 2
Cina
Difficulty: Usor

Alergeni

Lactoza
Lapte

Ingrediente

  • 130g file de peste (exemplu: biban)
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • sare dupa gust
  • 1/4 legatura marar
  • 1 lingura si jumatate suc de lamaie
  • 2-3 lingurite smantana usoara
  • 60ml supa limpede de pasare de curte
  • 10g Cereale Nestlé Orez (preparate)
  • 1 lingurita unt
  • 1/3 morcov
  • 1/2 mar

Mod de preparare

  • Curata cartofii, taie-I in cubulete mici si pune-i la fiert. Scoate-i inainte sa fie fierti bine si pune-i la cuptor intr-o tava cu putin ulei sau unt pentru a se rumeni usor.

  • Prepara salata de legume: rade fin morcovul si merele si adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.

  • Marineaza bucatile de file de peste timp de maximum 1.5 ore la frigider, condimentate cu putina sare, acoperite cu ulei de masline si presarate cu seminte de fenicul si o cantitate generoasa de marar proaspat tocat.

  • Gateste la cuptor pestele marinat pe o hartie de copt unsa cu ulei sau unt.

  • Sos: pune sucul de lamaie intr-o oala.

  • Adauga supa de pasare si smantana si un varf de seminte de fenicul.

  • Dupa 2-3 minute trece sosul printr-o sita.

  • Imbina sosul cu Cerealele Nestlé Orez.

  • Adauga in sosul fierbinte untul moale si o cantitate generoasa de marar proaspat maruntit.

  • Pune sosul peste peste si serveste cu cartofi si salata de morcovi.

    Sfat: se recomanda prepararea unei portii intregi de Cereale Nestlé Orez conform instructiunilor de pe ambalaj, din care se vor lua aproximativ 10g pt a fi adaugate in sos.

Programul Nutdtional "Primele 1000 de Zile"

Subiecte conexe