muschiulet de porc cu pere

Muschiulet de porc cu pere

de la 2 ani
Reteta
Portion(s): 2
Pranz
Difficulty: Usor

Alergeni

Gluten
Lapte

Ingrediente

  • 1/2 para proaspata
  • 300ml suc de pere
  • 1 catel de usturoi
  • 100g file de porc fara os
  • 10ml ulei
  • 1 lingurita unt
  • 60g morcov
  • 20g radacina de telina
  • 20g radacina de patrunjel
  • 20g praz
  • 1 frunze de dafin
  • sare dupa gust
  • 3 frunze proaspete de busuioc
  • 100g galuste de cartofi

Mod de preparare

  • Decojeste para si tai-o in cubulete uniforme.

  • Pune para impreuna cu usturoiul in sucul de pere. Acestea trebuie sa fiarba impreuna, dar ai grija sa nu le gatesti prea mult!

  • Condimenteaza bucata de carne de porc, pune-o intr-o tigaie cu putin ulei. 

  • Adauga apa si sucul de pere fiert (1:1) pana la jumatatea inaltimii bucatii de carne.

  • Adauga frunzele de dafin, morcovul, prazul, telina si patrunjelul tocate marunt.

  • Se gateste acoperita pana devine moale.

  • Cand carnea este patrunsa, amesteca sosul si adauga o bucata moale de unt.

  • Odata ce sosul este amestecat si omogen, adauga perele fierte si busuiocul proaspat maruntit.

  •  Toarna sosul peste carnea de porc taiata si serveste cu galuste de cartofi.

Subiecte conexe