
Ingrediente
- 1/2 para proaspata
- 300ml suc de pere
- 1 catel de usturoi
- 100g file de porc fara os
- 10ml ulei
- 1 lingurita unt
- 60g morcov
- 20g radacina de telina
- 20g radacina de patrunjel
- 20g praz
- 1 frunze de dafin
- sare dupa gust
- 3 frunze proaspete de busuioc
- 100g galuste de cartofi
Mod de preparare
-
Decojeste para si tai-o in cubulete uniforme.
-
Pune para impreuna cu usturoiul in sucul de pere. Acestea trebuie sa fiarba impreuna, dar ai grija sa nu le gatesti prea mult!
-
Condimenteaza bucata de carne de porc, pune-o intr-o tigaie cu putin ulei.
-
Adauga apa si sucul de pere fiert (1:1) pana la jumatatea inaltimii bucatii de carne.
-
Adauga frunzele de dafin, morcovul, prazul, telina si patrunjelul tocate marunt.
-
Se gateste acoperita pana devine moale.
-
Cand carnea este patrunsa, amesteca sosul si adauga o bucata moale de unt.
-
Odata ce sosul este amestecat si omogen, adauga perele fierte si busuiocul proaspat maruntit.
-
Toarna sosul peste carnea de porc taiata si serveste cu galuste de cartofi.