piept de pui la cuptor cu banane

Piept de pui la cuptor cu banane

de la 2 ani
Reteta
Portion(s): 2
Pranz
Difficulty: Normal

Alergeni

Lactoza
Ou
Lapte

Ingrediente

  • 200g file de pui
  • 10ml ulei
  • 45g pui pasat
  • 150ml suc de struguri
  • 1/2 banana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 120g branza de vaci
  • 1 albus de ou
  • 60 ml smantana usoara
  • sare dupa gust

 

Alergeni

  • Ou
  • Lapte
  • Lactoza

Mod de preparare

  • Pregatirea sucului de struguri si banane:

    1. Paseaza 5 felii de banana (aprox. ¼ de banana).
    2. Amesteca banana pasata cu aproximativ 120ml suc de struguri albi.
  • Pregatirea pieptului de pui la cuptor cu banane:

    1. Taie fileul de pui in cubulete mici, apoi condimenteaza cu putina sare dupa gust si gateste-l intr-o tigaie cu putin ulei si apa.
    2. Amesteca puiul pasat cu sucul de struguri si banane si toarna-l peste fileul de pui. Lasa la fiert cu capacul pus nu mai mult de 4-5 minute. 
    3. Adauga restul de banana curatata si taiata in cuburi mici.
    4. Dupa racire, amesteca puiul cu galbenusul de ou.
    5. Amesteca branza de vaci cu galbenusul si smantana si, la sfarsit, cu ouale batute spuma (ouale de gaina pot fi inlocuite cu oua de prepelita).
    6. Pune sosul de pui si banana intr-o tava pentru cuptor si adauga branza de vaci.
    7. Pune-l in cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de aproximativ 15-20 minute.

    Instructiuni piept de pui la cuptor cu banane

Subiecte conexe