Cum revii la silueta de dinaintea sarcinii

Cum revii la silueta de dinaintea sarcinii

0-6 luni
Articol
Aug 19, 2024
4 minute

Colacei pe burtica, coapse ingrosate si brate ca de luptator, nu...asa ceva nu se mai poate! E timpul sa concepem un plan de slabit!

Cunosti toate sfaturile importante, stii despre mancatul sanatos, reducerea cantitatilor ingerate, practicarea unui sport etc. Daca esti genul de persoana care considera ca este mai usor de zis decat de facut, atunci e momentul sa te mai gandesti!. Cu putina motivatie si multe sfaturi bine furnizate, totul va reveni la normal!  

Ia-ti timpul necesar

Nu trebuie sa pornesti intr-o aventura bazata pe o dieta stricta. Nu va functiona si nici nu iti va oferi rezultate de durata. Nu ar trebui sa te arunci cu capul inainte nici in ceea ce tine de practicarea exercitiilor la sala. Este mai bine sa asteptati pana ce iti va fi revenit primul ciclu, si astfel sa iti reiei activitatile de alta data, putin cate putin. Pe perioada sarcinii si a nasterii corpul tau este supus unui nivel imens de stres, astfel ca inainte de a-ti reveni la forma avuta initial, da-i si corpului tau cateva saptamani de pauza. Iar acest lucru nu poate decat sa te ajute pe viitor in programul pe care-l vei urma!

Apoi, estimeaza numarul de kilograme pe care trebuie sa le dai jos, dar fii rezonabila! In mod ideal, ar trebui sa ai ca tinta greutatea pe care ai avut-o initial inainte de sarcina, minus unul sau doua kilograme, daca tot insisti, dar nu are rost sa tintesti mult prea sus!

Stabilirea unei limite de timp este oricum mult prea dificila. Unele femei pierd din greutate in cateva saptamani, altele in decursul unei perioade de mai bine de un an. Nu toate femeile sunt la fel! Nu te lasa condusa de acele mame care au revenit la forma avuta initial intr-o secunda! Sa pierzi atat de mult din greutate intr-un timp atat de scurt nu poate fi benefic pentru sanatate.

Trebuie sa iti reamintesti constant faptul ca atata vreme cat alaptezi, acest proces te va ajuta sa slabesti in mod natural, treptat, asa ca vestile bune continua!

Sa mancam sanatos!

Sa pierzi din greutate fara o dieta echilibrata este un lucru imposibil! Ar trebui sa ai o dieta diversificata, dar in cantitati rezonabile! Incepe prin a te concentra pe numarul de mese pe care le servesti. Nu trebuie sa sari peste mese si trebuie sa consumi 3 – 4 mese pe zi, ideal intr-o atmosfera calma, de relaxare! Acest lucru impiedica aparitia senzatiei de foame si riscul de a te infrupta cu alimente bogate in calorii.

Ar trebui sa preferi legumele (preparate la abur sau fierte, usor asezonate cu ulei de masline, fara sosuri grase) pentru continutul lor bogat atat in vitamine cat si in fibre. Ar trebui de asemenea sa le gasesti fructelor un loc important in dieta ta, insa nu mai mult de 3 fructe pe zi. In ceea ce priveste proteinele, recomandarea ar fi sa alegi carnea rosie (vitel, muschiulet de porc), carne de pui (fara piele), peste si carne rosie usoara, cum ar fi muschiul file de vita sau friptura din carne de vaca (bogata in fier).

Produsele lactate contin Calciu si ar trebui sa alegi vesiuni cu un nivel scazut de grasimi (branza de vaci, iaurt natural, cu fructe). Intre timp poti manca si putina branza, ideal o portie de 2-3 ori pe saptamana, cel putin la momentul actual. Trebuie sa te asiguri ca primesti o cantitate rezonabila de carbohidrati pentru o energie de durata. In timp ce incerci sa pierzi din greutate, trebuie sa eviti dulciurile si alimentele bogate in grasimi, inclusiv carnea tratata, produsele gata preparate si produsele de patiserie. Ar trebui sa consumi multa apa si poti consuma si ceaiuri din plate si bauturi cu continut scazut de zahar, dar trebuie sa eviti bauturile alcoolice si alte bauturi care au un continut ridicat de zahar.

Daca vei avea pofte, incearca un mar si un pahar de suc fara zahar, in locul unei prajituri. Bineinteles ca ocazional, iti poti satisface si aceste pofte, iar asta nu va face decat sa te motiveze si mai mult pe viitor.

Daca vei considera ca e mult prea dificil si ca ai nevoie de ajutor, poti lua legatura cu un nutritionist care te va ajuta sa adopti atitudinea potrivita, in baza unui program de nutritie personalizat.

parinte-in-felul-tau

Sportul si rasfatul

In combinatie cu o alimentatie sanatoasa si echilibrata, activitatea fizica iti va fi de un real folos in pierderea in greutate. Ar trebui sa incepi usor cu plimbari in parc sau inot. Dupa ce vei fi finalizat perioada de ingrijire a perineului, te poti intoarce la orele tale de gimnastica sau la training-ul pentru maraton care are loc in zilele de Duminica.

Pentru inceput, incearca sa nu exagerezi si nu uita nici de odihna. Tine minte ca un antrenament eficient deriva mai degraba din ritmul regulat de practicare a exercitiilor si nu din intensitatea cu care le practici. Doua sesiuni a cate 20 de minute de abdomene pe saptamana vor da rezultate mult mai eficiente decat 2 ore de exercitii intense pe luna!

In concluzie, nu uita sa te si rasfeti! Masajele anti-celulitice la saloanele de fizioterapie, tratamentele pentru fermitate si tonifiere la saloanele de infrumusetare, sentimentul de placere si starea de bine sunt compatibile!

Customer reviews

5

4 global ratings

Ratings

  • 5 star
    4
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Articole similare

View details Schimbarile vietii de cuplu cand apar copiii
Articol
Schimbarile vietii de cuplu cand apar copiii

Schimbarile vietii de cuplu cand apar copiii

Ai visat la momentul cand tu si sotul tau veti avea un copil iar acum in sfarsit a venit, dar viata voastra de cuplu este afectata?

4 minute citit

View details Cum sa ai o relatie echilibrata mama-copil
Articol
Cum sa ai o relatie echilibrata mama-copil

Cum sa ai o relatie echilibrata mama-copil

Vrei sa iesi in oras la un film si iti este teama ca bebelusul sta acasa cu bona?

5 minute citit

View details Importanta unei legaturi stranse cu bebelusul
Articol
Importanta unei legaturi stranse cu bebelusul

Importanta unei legaturi stranse cu bebelusul

Dezvoltarea arhitecturii creierului nu se poate realiza fara stabilirea unei relatii cu persoanele apropiate si fara implicarea adultului in relatia cu copilul.

3 minute citit

View details Cele 3 secrete ale unui tatic responsabil
Articol
Cele 3 secrete ale unui tatic responsabil

Cele 3 secrete ale unui tatic responsabil

Traim vremuri mai bune decat in trecut favorabile pentru a creste copii sanatosi.

3 minute citit

View details Ce inseamna sa fii tata in zilele noastre
Articol
Ce inseamna sa fii tata in zilele noastre

Ce inseamna sa fii tata in zilele noastre

Uneori, cei care sunt tatici pentru prima data isi gasesc cu greu locul. Te intrebi cum sa gasesti echilibrul intre autoritatea parentala si a fi prietenul copilului tau?

3 minute citit

View details Echilibrul intre viata sociala si cea de acasa
Articol
Echilibrul intre viata sociala si cea de acasa

Echilibrul intre viata sociala si cea de acasa

Bebelusul meu ma topeste cand ii vad ochii aceia mari si surprinsi, picioarele grasune si zambetul pe care mi-l ofera.

3 minute citit

View details Depresia postnatala baby blues
Articol
Depresia postnatala baby blues

Depresia postnatala baby blues

Esti o mamica incantata dar nu te poti opri din plans. Micutul tau este sanatos, tatal la fel, dar tu te simt trista, debusolata si poate ca ai un sentiment de vinovatie?

5 minute citit

View details Comunicarea dintre tata si bebe
Articol
Comunicarea dintre tata si bebe

Comunicarea dintre tata si bebe

Cand iti vorbeste bebelusul, aproape ca intelegi perfect tot ce-ti spune. Bebelusii se pot face intelesi de la o varsta frageda.

3 minute citit

View details Totul despre alergiile alimentare la copii
Articol
Totul despre alergiile alimentare la copii

Totul despre alergiile alimentare la copii

Un numar din ce in ce mai mare de copiii pe care ii intalnesc sufera de o anumita alergie alimentara sau intoleranta de un anumit fel.

5 minute citit

View details Semnele de foame si satietate la bebelusi
Articol
Semnele de foame si satietate la bebelusi

Semnele de foame si satietate la bebelusi

In functie de cat de foame ii este, semnalele transmise de bebelus pot deveni foarte evidente pentru tine.

2 minute citit

View details Recuperarea dupa cezariana: aspecte la care sa te gandesti
Articol
Recuperarea dupa cezariana: aspecte la care sa te gandesti

Recuperarea dupa cezariana: aspecte la care sa te gandesti

Ca in cazul fiecarei operatii, recuperarea dupa cezariana ia timp.

2 minute citit

View details Sfaturi pentru stimularea lactatiei
Articol
Sfaturi pentru stimularea lactatiei

Sfaturi pentru stimularea lactatiei

Ti-ar placea sa-i oferi bebelusului toate avantajele pe care le presupune alaptarea, dar nu esti sigura daca laptele tau va fi destul de bun si daca vei produce o cantitate suficienta de lapte pent

5 minute citit

View details Semne legate de nivelul de foame al sugarului
Articol
Semne legate de nivelul de foame al sugarului

Semne legate de nivelul de foame al sugarului

In functie de nivelul de foame, semnele legate de starea bebelusului ar putea deveni foarte evidente pentru tine.

3 minute citit

View details Alaptarea la san - Ghid complet pentru alaptarea corecta la san
Articol
importanta-alaptarii

Alaptarea la san - Ghid complet pentru alaptarea corecta la san

Dupa cum probabil stii deja, laptele matern reprezinta hrana perfecta pentru bebelus in primele sase luni ale acestuia si chiar si dupa ce i s-au introdus alte alimente.

31 minute citit

View details Cum poti ajuta refluxul bebelusului
Articol
Cum poti ajuta refluxul bebelusului

Cum poti ajuta refluxul bebelusului

Refluxul bebelusilor este unul dintre cele mai frecvente simptome la bebelusi in primul an.

2 minute citit

View details Cat mananca un bebelus in functie de varsta?
Articol
Cat mananca bebe in functie de varsta

Cat mananca un bebelus in functie de varsta?

Cum bebelusul tau nu vorbeste inca, iti este greu sa-ti dai seama, printre lacrimi si zambete, daca ii e foame sau daca s-a saturat. Cum poti sa-i descifrezi comportamentul?

5 minute citit

View details Ghid pentru prima iesire cu bebelusul
Articol
Prima iesire cu bebelusul

Ghid pentru prima iesire cu bebelusul

Iesirea cu bebelusul pentru prima data poate fi intimidanta. Aceasta lista de verificare ar trebui sa contribuie la usurarea tuturor zilelor de iesire cu puiul tau.

2 minute citit

View details Асортимент молочних сумішей Нестлe Румунія
Articol
Portofoliul Nestlé Romania de formule de lapte

Асортимент молочних сумішей Нестлe Румунія

Nestlé Romania milk formulas portfolio

2 minute citit

View details Importanta fierului in alimentatia sugarului
Articol
Importanta fierului in alimentatia sugarului

Importanta fierului in alimentatia sugarului

Vezi sfatul specialistilor in legatura cu anemia feripriva si importanta aportului corespunzator de fier in dieta celui mic.

2 minute citit

Intra in Clubul Nestlé Baby

  Intra in Clubul Nestlé Baby
campanii-nestle-baby

Surprize

Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

aplicatii-sarcina-bebelusi

Aplicatii utile

Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

Sfaturile expertilor

Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

nutritia-bebelusului

Nutritia bebelusului

Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.