Cum revii la silueta de dinaintea sarcinii
Colacei pe burtica, coapse ingrosate si brate ca de luptator, nu...asa ceva nu se mai poate! E timpul sa concepem un plan de slabit!
Cunosti toate sfaturile importante, stii despre mancatul sanatos, reducerea cantitatilor ingerate, practicarea unui sport etc. Daca esti genul de persoana care considera ca este mai usor de zis decat de facut, atunci e momentul sa te mai gandesti!. Cu putina motivatie si multe sfaturi bine furnizate, totul va reveni la normal!
Ia-ti timpul necesar
Nu trebuie sa pornesti intr-o aventura bazata pe o dieta stricta. Nu va functiona si nici nu iti va oferi rezultate de durata. Nu ar trebui sa te arunci cu capul inainte nici in ceea ce tine de practicarea exercitiilor la sala. Este mai bine sa asteptati pana ce iti va fi revenit primul ciclu, si astfel sa iti reiei activitatile de alta data, putin cate putin. Pe perioada sarcinii si a nasterii corpul tau este supus unui nivel imens de stres, astfel ca inainte de a-ti reveni la forma avuta initial, da-i si corpului tau cateva saptamani de pauza. Iar acest lucru nu poate decat sa te ajute pe viitor in programul pe care-l vei urma!
Apoi, estimeaza numarul de kilograme pe care trebuie sa le dai jos, dar fii rezonabila! In mod ideal, ar trebui sa ai ca tinta greutatea pe care ai avut-o initial inainte de sarcina, minus unul sau doua kilograme, daca tot insisti, dar nu are rost sa tintesti mult prea sus!
Stabilirea unei limite de timp este oricum mult prea dificila. Unele femei pierd din greutate in cateva saptamani, altele in decursul unei perioade de mai bine de un an. Nu toate femeile sunt la fel! Nu te lasa condusa de acele mame care au revenit la forma avuta initial intr-o secunda! Sa pierzi atat de mult din greutate intr-un timp atat de scurt nu poate fi benefic pentru sanatate.
Trebuie sa iti reamintesti constant faptul ca atata vreme cat alaptezi, acest proces te va ajuta sa slabesti in mod natural, treptat, asa ca vestile bune continua!
Sa mancam sanatos!
Sa pierzi din greutate fara o dieta echilibrata este un lucru imposibil! Ar trebui sa ai o dieta diversificata, dar in cantitati rezonabile! Incepe prin a te concentra pe numarul de mese pe care le servesti. Nu trebuie sa sari peste mese si trebuie sa consumi 3 – 4 mese pe zi, ideal intr-o atmosfera calma, de relaxare! Acest lucru impiedica aparitia senzatiei de foame si riscul de a te infrupta cu alimente bogate in calorii.
Ar trebui sa preferi legumele (preparate la abur sau fierte, usor asezonate cu ulei de masline, fara sosuri grase) pentru continutul lor bogat atat in vitamine cat si in fibre. Ar trebui de asemenea sa le gasesti fructelor un loc important in dieta ta, insa nu mai mult de 3 fructe pe zi. In ceea ce priveste proteinele, recomandarea ar fi sa alegi carnea rosie (vitel, muschiulet de porc), carne de pui (fara piele), peste si carne rosie usoara, cum ar fi muschiul file de vita sau friptura din carne de vaca (bogata in fier).
Produsele lactate contin Calciu si ar trebui sa alegi vesiuni cu un nivel scazut de grasimi (branza de vaci, iaurt natural, cu fructe). Intre timp poti manca si putina branza, ideal o portie de 2-3 ori pe saptamana, cel putin la momentul actual. Trebuie sa te asiguri ca primesti o cantitate rezonabila de carbohidrati pentru o energie de durata. In timp ce incerci sa pierzi din greutate, trebuie sa eviti dulciurile si alimentele bogate in grasimi, inclusiv carnea tratata, produsele gata preparate si produsele de patiserie. Ar trebui sa consumi multa apa si poti consuma si ceaiuri din plate si bauturi cu continut scazut de zahar, dar trebuie sa eviti bauturile alcoolice si alte bauturi care au un continut ridicat de zahar.
Daca vei avea pofte, incearca un mar si un pahar de suc fara zahar, in locul unei prajituri. Bineinteles ca ocazional, iti poti satisface si aceste pofte, iar asta nu va face decat sa te motiveze si mai mult pe viitor.
Daca vei considera ca e mult prea dificil si ca ai nevoie de ajutor, poti lua legatura cu un nutritionist care te va ajuta sa adopti atitudinea potrivita, in baza unui program de nutritie personalizat.
Sportul si rasfatul
In combinatie cu o alimentatie sanatoasa si echilibrata, activitatea fizica iti va fi de un real folos in pierderea in greutate. Ar trebui sa incepi usor cu plimbari in parc sau inot. Dupa ce vei fi finalizat perioada de ingrijire a perineului, te poti intoarce la orele tale de gimnastica sau la training-ul pentru maraton care are loc in zilele de Duminica.
Pentru inceput, incearca sa nu exagerezi si nu uita nici de odihna. Tine minte ca un antrenament eficient deriva mai degraba din ritmul regulat de practicare a exercitiilor si nu din intensitatea cu care le practici. Doua sesiuni a cate 20 de minute de abdomene pe saptamana vor da rezultate mult mai eficiente decat 2 ore de exercitii intense pe luna!
In concluzie, nu uita sa te si rasfeti! Masajele anti-celulitice la saloanele de fizioterapie, tratamentele pentru fermitate si tonifiere la saloanele de infrumusetare, sentimentul de placere si starea de bine sunt compatibile!
Articole similare