MyFeed Personalized Content
0-6 luni
Articol
Adauga acest post la favorite

Cum sa fii un parinte increzator: incepe de azi cu 6 pasi simpli

A deveni parinte si a-ti aduce nou-nascutul acasa poate fi o experienta infricosatoare. Impreuna cu toata bucuria pe care o simti este complet normal sa te simti nepregatit si coplesit. Daca incerci cu greu sa te adaptezi la rolul de mama sau tata, am adunat o serie de sfaturi despre cum sa devii un parinte mai increzator.

3 minute citit Ian. 9, 2024

A deveni parinte si a-ti aduce nou-nascutul acasa poate fi o experienta infricosatoare. Impreuna cu toata bucuria pe care o simti este complet normal sa te simti nepregatit si coplesit. Daca incerci cu greu sa te adaptezi la rolul de mama sau tata, am adunat o serie de sfaturi despre cum sa devii un parinte mai increzator.

  1. Asculta-ti instinctul matern (sau instinctul patern!)
    Atat instinctul matern, cat si cel patern nu sunt doar mituri - uneori parintii stiu, pur si simplu. Invata sa ai incredere in instinctele tale atunci cand vine vorba de bebelusul tau. Tu iti cunosti micutul cel mai bine, asadar atunci cand simti ca este ceva in neregula - fie doarme mai mult decat de obicei, fie e mai agitat cand il hranesti -  nu iti ignora intuitia. Fa o programare la medicul pediatru. Cu cat iei in cosiderare intuitia ta mai des, cu atat vei avea mai multa incredere in tine. 
  2. Construieste un colectiv de sprijin
    Cu totii avem nevoie de un sistem de sprijin solid. De la membrii familiei si prieteni intelegatori pana la acel grup de mame care iti pot oferi sfaturi, recomandari de dadace si chiar portii de rasete! Pe langa asta, asigura-te ca ai o selectie de experti la care poti apela. Profesionistii calificati vor fi in masura sa iti raspunda intrebarilor tale, sa te linisteasca si sa iti dezvolte increderea in sine. Nu-ti fie teama sa citesti mai multe despre bebelusi. Cu cat te vei simti mai stapana pe un subiect, cu atat te vei simti mai linistita.  
  3. Ignora miturile privind maternitatea sau paternitatea
    Trebuie sa ai asteptari realiste cand vine vorba despre calitatea de parinte si in ce consta faptul de a deveni mama sau tata. Nu exista parinte perfect, asa ca renunta la gandul asta odata pentru totdeauna. Accepta faptul ca lucrurile s-ar putea sa nu mearga conform planului, ca totul va dura mai mult timp (inclusiv iesitul din casa), si ca bebelusul tau s-ar putea sa faca lucrurile diferit de cum iti doreai. Ramai zen si lasa-te dusa de val.
  4. Acorda timp ingrijirii personale in calitate de mama - si tatii au nevoie de ingrijire personala de asemenea
    Ingrijirea personala este un aspect foarte important, nu doar pentru sanatatea ta mentala, cat si pentru cea fizica. Esti parinte acum, dar asta este numai o parte din identitatea ta. Continua sa te bucuri de un hobby pe care l-ai avut inainte de venirea bebelusului pe lume, fie este vorba despre desen, cantatul la un instrument sau antrenamentele fitness. Fii blanda cu tine si invata sa-ti controlezi monologul interior astfel incat sa nu te simti vinovata - nu fi cel mai dur critic al tau. Nu, nu dai gres; inveti.
  5. Fii un exemplu pentru copilul tau
    La fel cum iti doresti sa fii un parinte increzator, nu uita ca este responsabilitatea ta sa iti inveti bebelusul sa devina un copil increzator si fericit. Fii un exemplu pozitiv pentru micutul tau. Bucura-te de distractie si de timpul de joaca petrecut impreuna - nu ai nevoie de ecrane. Si nu uita ca bebelusul tau va fi mai predispus sa manance sanatos si sa incerce noi alimente, atunci cand te vede pe tine ca le mananci. Incurajeaza aceste obiceiuri sanatoase inca din primele etape ale dezvoltarii sanatoase a puiului tau. Citeste mai multe despre obiceiurile sanatoase ale copilului in articolul nostru despre stabilirea obiceiurilor sanatoase in familie.
Rate this article

Intra in Clubul Nestlé Baby

MVP Logo
  • campanii-nestle-baby

    Surprize

    Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

  • aplicatii-sarcina-bebelusi

    Aplicatii utile

    Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

  • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

    Sfaturile expertilor

    Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

  • nutritia-bebelusului

    Nutritia bebelusului

    Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.