MyFeed Personalized Content
de la 1 an
Articol
Add this post to favorites

Ce lapte este potrivit dupa varsta de 1 an?

0
0 Review-uri

Vine momentul in care fiecare parinte isi pune aceasta intrebare. Ce lapte sa alegi pentru micutul tau atunci cand alaptarea nu mai este posibila? Care este cea mai buna alegere astfel incat nevoile nutritionale ale copilului mic sa fie indeplinite? In gasirea raspunsului potrivit, sunt de luat in considerare anumite aspecte pe care le detaliem in continuare.

3 minute citit Mar. 18, 2019

Trebuie retinut ca si dupa varsta de 1 an, nevoile nutritionale ale copilului raman ridicate, mult mai mari decat ale adultului. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, ritmului de crestere si dezvoltare care se mentine accelerat (desi mai mic decat in primul an de viata) si, in al doilea rand, consumului mare de energie odata ce copilul incepe sa fie tot mai activ.

Copiii mici au nevoi de fier de 4 ori mai mari si de 5 ori mai mult Calciu, Iod, Vitamina A si C, decat adultii. Laptele pentru copii de varsta mica are o compozitie echilibrata de proteine, grasimi bune, vitamine si minerale atat de necesare cresterii si dezvoltarii fizice si cognitive.

Desi nevoile lor nutritionale raman ridicate, stomacul este inca mic, avand doar 20% din capacitatea gastrica a unui adult. De aceea, copiii mici au nevoie de o cantitate mai mica de mancare, insa mai bogata in nutrienti. Alegerile alimentare pe care le facem pentru ei in aceasta perioada au un impact major asupra sanatatii si dezvoltarii lor.

Dupa varsta de 1 an, laptele continua sa fie o componenta importanta din alimentatia copilului. Doua portii pe zi de lapte pentru copii de varsta mica, insumand impreuna ~400-500ml, asigura necesarul de:

 • Calciu (asigura peste 90%) si vitamina D pentru cresterea normala a oaselor;
 • Fier (asigura peste 70%) pentru o dezvoltare cognitiva optima;
 • Fosfor si Iod pentru o dezvoltare normala;
 • Proteine importante pentru cresterea si dezvoltarea normala a copiilor.

Multi parinti se vor gandi si la optiunea de a-i hrani pe copiii mici cu lapte de vaca. Ce este bine de luat in calcul este faptul ca laptele de vaca contine proteine in exces care solicita ficatul si rinichii, acestea putand duce la obezitate, mai tarziu in viata. In plus, are un continut mare de sodiu care solicita rinichii imaturi ai copiilor. Cantitatea scazuta de vitamine, minerale si oligoelemente precum Fier, Zinc, Iod si vitamina D nu recomanda laptele de vaca intr-o alimentatie care sa poata sustine dezvoltarea optima a copiilor de varsta mica.

parinte-in-felul-tau

rating review icon

Review-uri recente

Nota media a clientilor

0
0
0 note de la clienti

Review-uri

 • 5 star
  0
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0

Adauga un nou review