Distribuie articol
X
Dezvoltarea bebelusului in timpul sarcinii

Dezvoltarea bebelusului in timpul sarcinii

Dezvoltarea cognitiva inseamna dezvoltarea capacitatii de a gandi si de a intelege si presupune abilitati de a percepe, de a procesa informatii, de a folosi limbajul, de a opera cu concepte. Creierul este principalul organ implicat in dezvoltarea cognitiva.

13.08.2018 - 14:40

Dezvoltarea creierului si dezvoltarea cognitiva incep in uter: incepand cu a 4-a luna de sarcina, cei mai multi neuroni sunt formati si vor continua sa supravietuiasca pana spre finalul vietii.

Inainte de nastere, copilul este deja inteligent si invata, contrar convingerii comune, conform careia: “Copilul este mic, nu stie, nu intelege”.
De asemenea, inainte de a se naste, copiii sunt activi, reactioneaza la stimuli si, incepand cu varsta de 6 luni sau poate chiar mai devreme, au o viata emotionala.

Abilitatile emotionale si sociale sunt primele care se dezvolta pentru ca ele au legatura cu supravietuirea. Acestea sunt fundamentul dezvoltarii cognitive. Nu putem invata nimic fara ajutorul celorlalti si fara reciprocitate.

Tot ce gandeste si ce simte mama - siguranta, liniste, teama, furie - genereaza substante chimice care influenteaza viata emotionala a copilului.

fii parinte in felul tau - ghid pentru parinti

Pentru a sustine dezvoltarea armonioasa a copilului in timpul sarcinii si pentru a facilita preferinte viitoare sanatoase, parintii ar trebui:

 • Sa aiba o alimentatie sanatoasa; 
 • Sa mentina un nivel al stresului cat mai scazut;
 • Sa fie activi, cu ajutorul unor exercitii fizice adaptate nevoilor lor; 
 • Sa ii transmita bebelusului dragoste si ganduri pozitive.
   

Citeste mai mult

De retinut

 • Cand incepe dezvoltarea?

  Dezvoltarea creierului si dezvoltarea cognitiva incep in uter

 • Abilitatile emotionale si sociale

  Abilitatile emotionale si sociale sunt primele care se dezvolta pentru ca ele au legatura cu supravietuirea. Acestea sunt fundamentul dezvoltarii cognitive.

 • Dezvoltare armonioasa

  Dezvoltarea armonioasa se datoreaza unei alimentatii sanatoase, un nivel scazut de stres, activitate fizica si dragoste sau ganduri pozitive.

Intra in Clubul Nestlé Baby

 • Citeste articole si recomandari din partea specialistilor, personalizate pentru fiecare noua etapa alaturi de cel mic.
 • Afla tot ce trebuie sa stii despre nutritia potrivita in primele 1000 de zile alaturi de bebelusul tau.
 • Incearca aplicatiile noastre utile.
 • Ramai tot timpul in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pe care le avem pregatite pentru tine
Afla mai multe. Citeste si urmatoarele articole.
Mamele au notat acest articol 0/5
Cauta in site

Inca nu ai gasit
ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.