MyFeed Personalized Content
de la nastere
Articol
Adauga acest post la favorite

Ai problemele unei mame care lucreaza? Iata cateva sfaturi pentru intoarcerea la munca dupa nasterea primului copil

0
0 Review-uri
4 minute citit Dec. 10, 2020

Daca situatia financiara a familiei tale necesita ca tu sa devii o mama care lucreaza, este foarte posibil ca in timp ce planifici reintoarcerea la serviciu sa fii coplesita de un amalgam de sentimente - de la vinovatie si anxietate la bucurie si motivatie. Cum gestionezi balanta intre viata profesionala - familie  cand esti o mama care lucreaza? Daca te intrebi cum sa planifici, ce sa spui si ce sa iti rogi angajatorul, uite cateva sfaturi pentru momentul cand te intorci la munca dupa ce in viata ta a aparut primul copil.

  1. Iti alaptezi bebelusul si urmeaza sa te intorci la munca?
    Doar pentru ca te intorci la munca nu inseamna ca trebuie sa opresti alaptarea. Incearca in schimb sa ii oferi laptele matern cu biberonul pentru atunci cand nu esti langa el. Vorbeste cu angajatorul tau inainte sa te intorci. Spune-i ca ai nevoie de un spatiu curat si privat in care sa mulgi laptele matern. Iar atunci cand te vei intoarce la munca, rezerva-ti timp in calendar pentru asta pentru a nu fi stresata sau prea ocupata.
  2. Alege cresa potrivita
    Pentru a mai ameliora sentimentul de vina a unei mame care lucreaza, cauta informatii si asigura-te ca ai ales o cresa potrivita. Cand alegi cresa, intreaba-ti cunostintele de recomandari, eventual poti face o „vizita surpriza” locatiei, verifica recenziile si, cel mai important, ai incredere in instinctul tau! Cand mintea ta este relaxata, va fi mult mai usor sa te concentrezi atunci cand esti la serviciu.
  3. Cere un program flexibil
    Daca o reducere a salariului nu te impiedica, iti poti ruga angajatorul sa iti imparti sarcinile cu cineva, sau sa reduci orele sau zilele de lucru. Daca asta nu este o optiune, atunci e bine sa faci o cerere pentru un program flexibil. Poti cere fie ca orele tale de munca sa fie potrivite nevoilor copilului tau (incepi programul mai devreme si il termini mai devreme, de exemplu) sau sa lucrezi de acasa. Angajatorii nu vor sa piarda angajatii buni, asa ca este in interesul lor sa ia in considerare aceasta cerere.
  4. Mame care lucreaza
    Daca programul tau de lucru s-a schimbat sau daca ti-ai putut reduce saptamana de lucru, asigura-te ca echipa ta stie asta. Spune-le colegilor tai, astfel isi vor regla asteptarile si se vor asigura ca nu te simti constransa sa lucrezi peste program sau sa iei o sarcina cu un termen limita pe care ar fi imposibil sa il respecti. Cand faci prioritizarea volumului de munca, ia in calcul si orele pe care le ai la dispozitie. Nu-ti fie frica sa vorbesti atunci cand ceva pare a fi prea din scurt sau sugereaza stabilirea unor termene limita mai realiste.
  5. Tine sub control anxietatea
    Nu fi dura cu tine. Treci printr-o schimbare masiva, asa ca accepta faptul ca iti va lua timp sa te adaptezi la noua ta rutina. O idee buna ar putea fi reintoarcerea treptata la serviciu, asa te vei obisnui si iti vei aminti cum merg lucrurile. Intreaba angajatorul daca te poti intoarce treptat. De exemplu, ai putea sa incerci un numar redus de ore sau zile pentru prima luna, asigurandu-te ca atat tu cat si puiul tau va obisnuiti si sunteti fericiti.
  6. Cauta un sprijin
    Fie ca este o prietena sau o colega de munca care se afla in aceeasi situatie, sau un grup de sprijin pentru mame care lucreaza, cauta un colectiv de oameni cu care poti vorbi atunci cand te simti coplesita, care sa iti raspunda intrebarilor si care pot simpatiza cu situatia ta. Nu reprima ceea ce simti. Partenerul tau si familia iti vor oferi de asemenea sprijinul asa cum pot, nu-ti fie frica sa spui cand ai nevoie de ajutor.
rating review icon
Review-uri recente

Nota media a clientilor

0
0
0 note de la clienti

Review-uri

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Adauga un nou review

Intra in Clubul Nestlé Baby

MVP Logo
  • campanii-nestle-baby

    Surprize

    Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

  • aplicatii-sarcina-bebelusi

    Aplicatii utile

    Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

  • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

    Sfaturile expertilor

    Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

  • nutritia-bebelusului

    Nutritia bebelusului

    Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.