Distribuie articol
X
Curbe de crestere

Curbe de crestere

 

Vezi evolutia copilului tau. Inregistreaza-te si creeaza curbele de crestere pentru el.

Curbe de crestere la bebelusi

 

Toti bebelusii cresc in ritmul lor. La vizitele regulate/de evaluare, medicul vostru va va prezenta un grafic cu curbele de crestere ale copilului pe o diagrama de crestere pentru a se asigura ca acesta se dezvolta in conditii optime. Diagrama ar putea parea complicata, dar aplicatia noastra si, bineinteles, medicul vostru, va pot ajuta sa intelegeti acest instrument util si ce inseamna rezultatele pentru micutul vostru.

 

Ce sunt curbele de crestere ale bebelusului?

 

Diagramele cu curbele de crestere ale bebelusului sunt instrumente pe care medicii pediatri le folosesc pentru a verifica starea generala de sanatate a micutului vostru. Diagramele sunt folosite pentru a evalua modul in care copilul creste in comparatie cu media de crestere a altor copii de aceeasi varsta si sex si pentru a vedea cum se dezvolta copilasul de-a lungul timpului. Standardele de crestere sunt folosite pentru bebelusii sub 24 de luni pentru a verifica urmatoarele: 

  • Perimetrul cranian este circumferinta capului masurata desupra sprancenelor pana la protuberanta occipitala, deoarece aceasta indica modul in care creierul bebelusului tau creste
  • Greutate-pentru-lungime
  • Greutate pentru varsta
  • Lungime pentru varsta.

Pentru baieti si fete sunt folosite diagrame diferite.  Este util sa stiti ca aceste diagrame cu curbe de crestere ofera informatii pe care medicul vostru le poate evalua tinand cont si de alti factori cum ar fi factorii genetici; ex. Inaltimea parintilor. 

 

Cand si cum se masoara curbele de crestere ale copilului meu?

 

Probabil ca ati ales un medic pediatru pentru copii in timpul sarcinii, iar prima voastra vizita la cabinet va avea loc la cateva zile dupa nasterea copilului sau la scurt timp dupa ce parasiti spitalul. De la prima programare, verificarea cresterii bebelusului va deveni o parte de rutina a fiecarei vizite. Controalele bebelusului vostru vor fi programate sa aiba loc la fiecare cateva saptamani, initial, si apoi la fiecare cateva luni, pana cand copilul vostru implineste un an. Medicul va va anunta daca trebuie sa il vizitati mai des. Considerati medicul vostru ca fiind un partener si nu ezitati sa puneti orice intrebari pe care le aveti despre dezvoltarea copilului vostru si nu uitati ca fiecare vizita este o sansa de a primi siguranta ca faceti o treaba minunata in cresterea acestuia. 

 Incearca acum aplicatia noastra pentru curbele de crestere ale copilului.  

Inscrie-te in Clubul Primele 1000 de zile

Esti mamica pentru prima data? Stim ca ai nenumarate intrebari. Suntem aici sa te ajutam sa gasesti raspunsurile pe care le cauti si sa te bucuri de fiecare zi din primele 1000 ale bebelusului tau.

Cauta in site

Inca nu ai gasit
ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.