Cum il scapi pe bebe de colici
Durerile de burta din pricina colicilor il necajesc pe cel mic. Ca mama, vrei sa fii alaturi de puiul tau cand sufera si sa ii calmezi disconfortul. Citeste mai departe pentru a afla solutiile propuse de noi pentru cel mic.
Toti bebelusii plang, iar acesta este un motiv in plus (pe langa faptul ca sunt dragalasi din cale-afara) sa iti petreci majoritatea timpului langa ei. Cand devine plansul un motiv de ingrijorare? Daca bebelusul tau plange neconsolabil mai mult de 3 ore pe zi mai mult de trei ori pe saptamana, este posibil sa il doara burta. Hai sa vorbim despre colici si sa ne aliem impotriva lor.
Ce sunt colicii si cum le poti alunga?
Simplu spus, sunt dureri de burta si pot fi identificate eliminand alte cauze de disconfort. Cauza lor este legata adesea de perturbari la nivelul florei tractului gastrointestinal, iar un semn in plus fata de plansul persistent poate fi o burta tare, usor bombata.
Stim ca durerile celui mic pot fi stresante, insa este important sa ramai calma, pentru ca el poate simti stresul tau si poate sa reactioneze la el. Un sfert din bebelusi au colici in primele saptamani din viata, iar de cele mai multe ori ele trec repede, asa ca inarmeaza-te cu un pic de rabdare si hai sa vedem cum putem alunga colicile.
Pentru calmarea bebelusului, leganatul este o oaza de confort, cu atat mai mult in perioadele mai dificile. La fel, micile plimbari in brate sau in carucior pot face minuni pentru starea de bine a bebelusului.
Masajul direct pe burta „suparata”, cu miscari circulare, este recomandat cu incredere de specialisti, nu numai pentru ca este linistitor, dar are si rolul de a regla „rotitele” din burta micutului, pentru a grabi procesul de „vindecare”. Apoi poti sa ii acoperi cu o patura usor incalzita burta si sa vezi cum se comporta. Daca se linisteste, inseamna ca sunteti pe drumul cel bun!
Laptele de mama are si el un rol foarte important, de a reduce riscul de tulburari gastrointestinale, contribuind la starea generala de bine a bebelusului tau.
Monitorizeaza cu atentie comportamentul lui pe masura ce aplici aceste sfaturi – daca plansul lui persista, ar putea sa aiba alt tip de problema, caz in care este recomandat sa stabilesti rapid o programare la medicul pediatru.
Articole similare