MyFeed Personalized Content
zile-fertile-calendar-de-ovulatie

Calendar de ovulatie

Calendarul de ovulatie te ajuta sa vezi care este perioada cea mai potrivita pentru tine pentru a ramane insarcinata.

Pentru a creste sansele de a ramane insarcinata, trebuie sa stii care sunt datele tale de ovulatie. In functie de ovulatie poti determina perioada in care esti fertila.

Acest calendar de ovulatie este foarte simplu de folosit si te poate ajuta sa stii cand e cea mai potrivita perioada pentru a ramane insarcinata.

Instrument folosit pentru a afla care este perioada de fertilitate, calendarul de ovulatie te poate ajuta sa cunosti mai bine perioadele in care poti ramane insarcinata sau in care trebuie sa eviti contactul sexual, in cazul in care nu iti doresti un copil.

 

Ce trebuie sa stii despre cele trei faze ale ovulatiei, care te pot ajuta sa-ti faci o imagine mai ampla asupra procesului:

Faza foliculara 

Denumita si faza pre-ovulatorie, reprezinta perioada de timp de la prima zi a menstruatiei cand, cu ajutorul hormonilor, ovulul se dezvolta si se maturizeaza.

Faza ovulatorie

In asteptarea unui ovul fecundat, nivelul estrogenului creste, iar secretiile cervicale isi maresc volumul. Concentratia LH-ului sau a hormonul luteinizant creste, iar prin acest proces ovulul este ajutat sa se desprinda si sa ajunga in tubul falopian, urmand sa ajunga in uter.

Faza luteala

Denumita si faza post-ovulatorie, reprezinta perioada in care se realizeaza fecundarea, in cazul in care ovulul va intalni un spermatozoid sau ovulul moare in cazul in care nu a fost fecundat, astfel apare menstruatia, iar nivelul progesteronului scade in organism.