• Cursuri de pregătire a naşterii

  Yoga, sofrologie, haptonomie, cântece prenatale…există multe metode pentru a te pregăti pentru ziua Z: naşterea. Cum să o alegi pe cea mai potrivită?

  Din păcate, în România, numărul de femei gravide care urmează astfel de ședințe este încă foarte mic. Din fericire, trendul este în creştere şi tot mai multe femei înţeleg beneficiile cursurilor specializate de pregătire pentru naştere. Aceste momente sunt esenţiale nu doar pentru a te pregăti fizic pentru naştere, ci şi pentru ca, de-a lungul sarcinii, să calmezi angoasele, să-ţi pui întrebări precise, să treci peste accesele de frică, să te destinzi şi chiar să-l faci şi pe viitorul tătic să participe!


  Informaţii practice

  Când să începi cursurile de pregătire pentru naştere? Ele debutează de obicei prin luna a 7-a de sarcină. Anumite metode precum yoga, haptonomia sau cântecele prenatale pot să fie urmate încă din luna a 5-a. Acest lucru trebuie făcut şi dacă aştepţi gemeni.

  Unde te informezi? La doctorul tău sau la diverse prietene care au urmat cursuri.

  Care este frecvenţa cursurilor? Ideal este să ai o ședință pe săptămână (cursul durează între 1h30 şi 2h).

  Tatăl poate să asiste? Da, şi poate chiar să participe activ dacă alegi haptonomia.


  Principalele metode de pregătire pentru naştere

  Pregătirea clasică, numită şi psihoprofilaxie obstetrică sau naştere fără dureri, este compusă din cursuri teoretice (diferitele faze ale naşterii) şi exerciţii de respiraţie şi musculare uşoare.

  Haptonomia permite intrarea în contact cu bebeluşul prin atingere şi vorbe. Rolul tatălui este fundamental în această metodă! Este mai mult decât o pregătire pentru naştere, fiindcă ea contribuie din plin la dezvoltarea relaţiei copil – tată – mamă; de aceea ea poate fi continuată şi după naştere.

  Sofrologia constă în a-ţi imagina momentul naşterii, a anticipa senzaţiile şi a le îmblânzi. Viitoarea mamă înmagazinează imagini pozitive la care va putea face apel pentru a se destinde în acele momente.

  Yoga prenatală le învaţă pe viitoarele mame să-şi cunoască mai bine corpul, prin exerciţii de respiraţie şi elasticitate. Un adevărat atu când, în ziua Z, ţi se va cere să contractezi perineul, să relaxezi bazinul şi să-ţi curbezi spatele.

  Cântecele prenatale permit viitoarei mame, prin intermediul vocalizelor, să-şi controleze mai bine corpul şi, mai ales, diferitele părţi ale abdomenului. E o adevărată muncă fizică de dus de-a lungul exerciţiilor de respiraţie, întinderilor şi mişcărilor bazinului. Este şi un excelent mijloc pentru a te destinde!

Planul Nestlé de Alimentatie
pe Etape de Dezvoltare

 • 6 luni
 • 8 luni
 • 12 luni
 • 18 luniMulţumim pentru că aţi vizitat Nestle Baby Romania!

Veți fi redirecționat către un alt site.Renunţă Continuă