MyFeed Personalized Content
0-6 luni
Articol
Adauga acest post la favorite

Cum poti scapa de sentimentul de vinovatie ca mama si gandurile nefolositoare

0
0 Review-uri

Te-ai saturat sa te lupti cu sentimentul de vinovatie ca mama? Este complet normal, dar destul de nefolositor atunci cand treci printr-un amalgam de sentimente noi ca mama. Iata cinci ganduri clasice de vinovatie ca parinte si cum poti trece peste ele.

3 minute citit Ian. 9, 2024

Te-ai saturat sa te lupti cu sentimentul de vinovatie ca mama? Este complet normal, dar destul de nefolositor atunci cand treci printr-un amalgam de sentimente noi ca mama. Iata cinci ganduri clasice de vinovatie ca parinte si cum poti trece peste ele

  1. Nu ai format inca o legatura cu bebelusul 
    Poate dura saptamani - sau chiar luni - pana vei avea un atasament cu puiul tau. Incearca sa nu te simti vinovata sau anxioasa. Acest lucru se va intampla cu timpul. Bucura-te de contactul cu puiul tau si masajele pe care i le oferi. Cantandu-i si leganandu-l usor poate ajuta foarte mult.
  2. Te simti constransa sa alaptezi
    Te poti simti foarte vinovata cand vine vorba de alaptare sau hranirea cu formula. Fie ca te simti vinovata ca nu alaptezi, vinovata ca oferi formula, vinovata ca ai incetat alaptarea sau simti ca ai esuat pentru ca nu-ti poti alapta bebelusul, cel mai important lucru este ca esti fericita, ca ai urmat indicatiile medicului tau si ca puiul tau este hranit. Asa ca alege ceea ce este mai bine pentru tine si situatia ta. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sa alaptezi bebelusul exclusiv pentru primele sase luni, dar daca asta nu este o optiune, bebelusul tau isi poate lua valorile nutritionale dintr-o formula pentru bebelusi daca este nevoie si iti recomanda medicul pediatru.
  3. Sentimentul de vina a mamei care lucreaza
    Sa impaci viata profesionala si cea de familie este dificil pentru fiecare mama, asa ca e complet normal sa te simti vinovata. Atunci cand cauti optiuni de cresa, ai incredere in instinctul matern si alege cresa potrivita atat pentru puiul tau, cat si pentru tine. Imparte sarcinile casnice cu partenerul tau sau roaga pe cineva din familie sau o prietena sa te ajute. In felul asta, cand ajungi acasa, te poti bucura de imbratisari si momentul pentru baie a bebelusului in loc sa alergi prin casa incercand sa fii o eroina. Citeste sfaturile noastre despre intoarcerea la munca dupa ce ai avut un bebelus pentru a te echilibra.
  4. Ingrijirea personala pentru mame
    Iti vom spune un secret: daca te gandesti ca „Am nevoie de o pauza de la a fi mama!” este complet normal si in regula. Fa-ti timp pentru tine. Nu esti egoista daca uneori te alegi pe tine in locul bebelusului tau. Fa sport, petrece timp cu prietenii si stabileste niste timp liber pentru tine si partenerul tau. Daca te simti odihnita si mai putin stresata, asta te va face o mama mai fericita si mai energica. Vei fi gata de actiune!
  5. Mitul mamei perfecte
    Sa clarificam un lucru: nu exista o mama perfecta. Desigur, vei incepe sa-ti faci planuri inca din timpul sarcinii si vei visa despre cum va fi cand vei deveni mama si vei avea un nou-nascut. Dar in realitate, nu te poti pregati. Fiecare mama se va chinui asa ca nu te simti vinovata ca nu te-ai ridicat asteptarilor tale. Renunta la minciuna familiilor perfecte de pe retelele de socializare si te vei simti mult mai bine. Promitem.
rating review icon
Review-uri recente

Nota media a clientilor

0
0
0 note de la clienti

Review-uri

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Adauga un nou review

Intra in Clubul Nestlé Baby

MVP Logo
  • campanii-nestle-baby

    Surprize

    Fii in pas cu noutatile si bucura-te de surprizele pregatite pentru tine.

  • aplicatii-sarcina-bebelusi

    Aplicatii utile

    Tine pasul cu tot ceea ce ai de facut, folosind aplicatiile noastre utile.

  • sfaturile-medicilor-despre-ingrijirea-bebelusilor

    Sfaturile expertilor

    Ai articole si parerea specialistilor pentru fiecare etapa alaturi de cel mic.

  • nutritia-bebelusului

    Nutritia bebelusului

    Afla totul despre nutritia bebelusului in primele sale 1000 de zile de viata.

Search icon

Inca nu ai gasit ceea ce cautai?

Incearca noul nostru motor de cautare smart. Vom gasi mereu ceva pentru tine.