Nestle Bubchen

Mesele

Bebe în ritmul celor patru-cinci mese

Ai nevoie de idei pentru mesele puiului tău?

Te poţi inspira din meniurile noastre adaptate vârstei bebeluşului tău.
Am reuşit! Puiul meu mănâncă patru-cinci mese, la fel ca un om mare. Descoperă multe gusturi noi, şi asta cu o viteză incredibilă. Cum îmi dau seama dacă mesele sunt potrivite nevoilor lui?
 

Începând cu vârsta de 6 luni, bebeluşul se deschide lumii exterioare. Foarte curios, el se epuizează fără limite. Această agitaţie permanentă care face bucuria celor din jurul lui este extrem de mare consumatoare de energie! În plină creştere, bebeluşul îşi va mări de aproximativ patru ori greutatea avută la naştere în cursul primilor 3 ani de viaţă.

Mesele sunt combustibilul necesar energiei sale şi dezvoltării psihomotorii.


Plin de energie încă de dimineaţă

Spre marea ta surpriză,  bebe intră în priză încă de dimineaţă! Normal, el are multe lucruri de descoperit şi mare nevoie energie. Având în vedere câte resurse epuizează! Micul dejun este masa care trebuie să-i asigure necesarul de energie pentru activităţile de dimineaţă: el urmăreşte furnicile care se caţără pe fereastră, iţi rupe toate facturile, citeşte toate cărţile pe dos şi îl mănâncă cu poftă pe ursuleţul Nestle :)

Ca să facă toate astea, bebe are nevoie de formula magică: un produs lactat adaptat lui pentru calciu şi un produs cu cereale pentru energie!


La prânz, descoperim noi gusturi

Odată ce şi-a dus toate sarcinile la capăt, bebe este gata pentru noi descoperiri culinare. Aşadar, profită de masa de prânz pentru a-l face să exploreze noi gusturi, pentru că atunci este în formă. Din meniu: legume (piure, pastă, zdrobite sau bucăţele, în funcţie de vârstă), carne sau peşte în cantitatea potrivită, lactate (un desert pe bază de lapte adaptat vârstei lui sau chiar brânzică dulce de vacă ori un iaurt natural) şi/sau fructe (mixate, fierte şi mixate, crude şi rase). Prânzul este un moment foarte important de comunicare cu bebeluşul. Dacă sunteţi doar voi (toţi ceilalţi sunt la şcoală sau la serviciu), acest moment gastronomic se poate transforma într-un minunat dialog!


Nu sări peste gustare!

Bebe şi-a făcut somnul de după-masă şi acum este gata să facă legea în parcul plin cu copii sau să se concentreze la descoperirea unor noi jocuri. Dar înainte de toate, trebuie să-şi recapete forţele ca să ajungă primul la tobogan. Gustarea se compune dintr-un produs lactat pentru a-i asigura necesarul de calciu (lapte matern sau lapte pentru copii mici, adaptat vârstei sale, iaurt, brânză dulce de vacă), dintr-un produs pe bază de cereale (cereale pentru copii, cu sau fără gluten, în funcţie de vârstă, biscuiţi pentru copii, pâine), care asigură necesarul de zaharuri bune pentru energie şi dintr-un fruct, sursă de vitamine şi de fibre care contribuie la un bun tranzit intestinal.

Dacă sari peste gustare, atunci este recomandabil să devansezi ora cinei. O gustare luată prea târziu îi va diminua pofta de mâncare la cină.


O cină potrivită pentru o noapte liniştită

La sfârşitul acestei zile pline, după o băiţă cu prietenii săi răţuşte şi peştişori, bebe este plin de entuziasm, dar şi foarte obosit.

Pentru a-l ajuta să se destindă, pregăteşte-i o cină delicată, potrivită unui somn liniştit. O ciorbiţă sau un piure pe bază de legume sau făinoase (cereale pentru copii, cartofi piure, paste bine fierte şi mixate, griş fin) sunt foarte bune pentru a-i asigura energia pe timpul nopţii. Apoi, îi poţi da şi o gustare pe bază de lapte sau un fruct. Iată cum se termină o zi plină, dar bine organizată, cu multe jocuri, descoperiri şi mâncare delicioasă.

Deoarece obiceiurile alimentare bune se învaţă în copilărie, evită să-i dai bebeluşului băuturi îndulcite, carbogazoase, fără calităţi nutritive, bomboane şi batoane de ciocolată, prăjituri prea dulci şi prea grase sau produse de patiserie. Acestea nu sunt încă bune pentru vârsta lui!

openMulţumim pentru că aţi vizitat Nestle Baby Romania!

Veți fi redirecționat către un alt site.Renunţă Continuă